Weiss

Çalışkan
Merhaba, bilgisayarımda halihazırda iki RAM sorunsuz çalışıyor. Yeni aldığım iki RAM’i eklediğimde bilgisayar açılmıyor.
  • Mevcut RAM’ler çalışıyor.
  • Yeni RAM’ler takıldığında bilgisayar hiç açılmıyor (fan dönüyor ama görüntü yok).
  • RAM’ler aynı marka/model değil, anakart farklı markaları destekliyor mu bilmiyorum.
  • Slot kombinasyonunu doğru kullandığımdan eminim.

Bu duruma ne sebep olabilir ve nasıl çözebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pili degil de daha cok su sekilde CLR_CMOS pinlerini bulun. Sadece guc kablosu takiliyken tornavida tarzi iletken yardimiyla bi 10-15sn degdirin. Sonra diger USB vs. aygitlarini takip calistirin.

DP ve klavye kablolarını çıkartayım mı? Ayrıca BIOS pilini güç kaynağı kapalıyken çıkartayım değil mi?

Power kablosu haric her seyi cikarin, BIOS pili takili kalsin. Bilgisayar da kapali olsun tabii ki. 10-15sn iki cubuga birden degdirdikten sonra diger kablolari takip bilgisayari normal sekilde baslatabilirsiniz.

Power kablosu haric her seyi cikarin, BIOS pili takili kalsin. Bilgisayar da kapali olsun tabii ki. 10-15sn iki cubuga birden degdirdikten sonra diger kablolari takip bilgisayari normal sekilde baslatabilirsiniz.
Yine olmadı cpu ışıtı kırmızı yanıyor

Clear CMOS pinlerine tornavidayla dokun. Bu arada cikardigin ve aldigin RAM linklerini birakir misin?
Gskill ramlar aldım ama sıfır almadım dayımın bilgisayarında çalışıyodu ondan aldım

Yine olmadı cpu ışıtı kırmızı yanıyor

Gskill ramlar aldım ama sıfır almadım dayımın bilgisayarında çalışıyodu ondan aldım
Bide şöyle bişey var yeni ramları çıkarıp eski ramları taktıgım zaman da bi süre görüntü gelmiyor

Yine olmadı CPU ışıtı kırmızı yanıyor

G.Skill RAM'lar aldım ama sıfır almadım dayımın bilgisayarında çalışıyordu ondan aldım

Bir de şöyle bir şey var yeni ramları çıkarıp eski ramları taktıgım zaman da bir süre görüntü gelmiyor

RAM uyumsuzlugu olabilir mi? Kafana gore RAM takamazsin. DDR 4 mu ikisi de?

Evet DDR4 ikisi de ama farklı markalar Samsung ve XPG çalışıyor beraber ama G.Skill'i tek başına taktıgımda çalışmıyor.
BIOS ayarlarina gir default yap ayarlari yeniden baslat. Yine olmazsa BIOS pilini cikar bir 10 dakika bekle. Tektar dene yine olmazsa BIOS guncellemekte fayda var.