Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

28170

Becerikli
RX 9060 XT 16 GB ve Ryzen 7 5700, 3200 MHz 16 GB RAM’li sisteme sahibim. Sistemi daha alalı tam 10 gün oldu. Neredeyse her oyunda mikro stutter yaşıyorum. FPS değerleri iyi ama mikro stutterlar yüzünden örneğin 120 FPS aldığım RDR2’de %0.1 FPS 14’lere kadar düşüyor. Her oyunda aynı sorun var. Eski AMD driver’ını yükledim, yine olmadı. BIOS’u sıfırladım, gene olmadı. AMD driver ayarlarını sıfırladım, gene olmadı. Yani neyden kaynaklandığını anlamış değilim. Sistemi alalı 10 gün oldu, adam akıllı oyun oynayamadık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu artık oyun optimizasyonu, ince ayar eksikliği kaynakli olabilecek seyler. Dert etme o kadarını. Sorunsuz çalışan dört beş oyun varken sistemde hata aranmamalı. Hadi geçmiş olsun. 🫡
Hocam RDR2 sorununu da çözdüm sayılır. Minimum FPS 55'lere kadar arttı. Farenin yazılım ayarlarından polling rate sayısını 1 kHz'den 500 Hz'e alıp oyunda da V-SYNC açınca çözüldü. Her oyun yağ gibi akıyor şimdi.
https://techolay.net/sosyal/konu/rx...600x-sistemde-micro-stuttering-sorunu.131202/

Farklı bir ram ve ekran kartı ile sistemi test etme şansın varsa sorunun kaynağı %90 ortaya çıkacaktır. Böyle bir şey yapma şansın yoksa sorunlara yönelik video kaydı al ve satıcıya kanıt olarak ilet. Halihazırda iki hafta dolmadığı için iade almaları gerekir. Sonrasında bütçeni foruma yaz sana düzgün bir sistem toplasın arkadaşlar. Hazır sistemi özelleştirmeden alıp memnun kalan kişi sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Ben dört ay önce aldım hala uğraşıyorum, hiç böyle bir sürece girmeni önermem. Gönder gitsin.

EXPO açık/kapalı, farklı BIOS sürümleri, eski ekran kartı sürücüleri, manuel chipset driver kurulumu, AMD Radeon gecikme azaltma/radeon chill kapalı, freesync açık, temiz kurulum. Yani bunları yaptıktan sonra sistemde hala stuttering varsa ayarlar ile kullanıcının yapabileceği pek bir şey kalmamış demektir. BIOS üzerinden ince ram ayarı falan yapılabilir ama bunlara gerek olmadan sistemi düzgünce kullanabiliyor olmak lazım. Malum onlar performansı arttırmaya yönelik ayarlar oluyor. Şu an sizde donanımsal ya da yazılımsal bir sorun var. RX 9060 XT'yi kullandığım için biliyorum yazılımı hiç güven vermiyor, donanım olarak da başka bir parça sorunu tetikliyor olabilir. İlk aklıma gelen ram oldu çünkü bende ram ve ekran kartı birlikte sorun yaratmıştı.

Son düzenleme:
https://techolay.net/sosyal/konu/rx...600x-sistemde-micro-stuttering-sorunu.131202/

Farklı bir RAM ve ekran kartı ile sistemi test etme şansın varsa sorunun kaynağı %90 ortaya çıkacaktır. Harici olarak denediğim ayarları forumdaki konumdan inceleyebilirsin.

Vallahi hocam sizin yaptıklarınızın çoğunu ben de denedim. Hatta Reddit'de bir rehber daha var AMD sistemler için oradaki neredeyse her şeyi denedim gene bana mısın demedi. Sıcaklıklar vesaire de normal. Aslında RTX 5060 alacaktım sadece bütçeme uygun 8 GB VRAM'li modeli vardı sırf 16 GB olsun diye AMD aldım. Almaz olaydım keşke. Eski sistemimdeki RAMleri mi denesem ne yapsam bilemedim. Sistemi de İtopya'dan almıştım. İade edebilme hakkım var mı hala?

Vallahi hocam sizin yaptıklarınızın çoğunu ben de denedim. Hatta Reddit'de bir rehber daha var AMD sistemler için oradaki neredeyse her şeyi denedim gene bana mısın demedi. Sıcaklıklar vesaire de normal. Aslında RTX 5060 alacaktım sadece bütçeme uygun 8 GB VRAM'li modeli vardı sırf 16 GB olsun diye AMD aldım. Almaz olaydım keşke. Eski sistemimdeki RAMleri mi denesem ne yapsam bilemedim. Sistemi de İtopya'dan almıştım. İade edebilme hakkım var mı hala?
14 günlük koşulsuz cayma hakkı firmadan bağımsızdır. Normal şartlar altında sorunsuz iade edebilmeniz lazım. Siz yine de yaşadığınız sorunların video kayıtlarını, denediklerinizi mail olarak karşı tarafa iletin ki keyfi bir iade talebi olmadığını görsünler. Böylece destek olmak isteyeceklerdir.

14 günlük koşulsuz cayma hakkı firmadan bağımsızdır. Normal şartlar altında sorunsuz iade edebilmeniz lazım. Siz yine de yaşadığınız sorunların video kayıtlarını, denediklerinizi mail olarak karşı tarafa iletin ki keyfi bir iade talebi olmadığını görsünler. Böylece destek olmak isteyeceklerdir.
O zaman denediklerimi ve sorunların video/fotoğraf kayıtlarını mail olarak atsam olur mu?

Evet öyle yapın. Destek olmak istemezlerse tüketici haklarına başvurursunuz.

Hocam iletişim kısmından yaşadıklarımı ve denediklerimi aynen yazdım ve iade talebi istedim. Eğer bir şey yazarlarsa aktarırım buraya. Eğer kabul ederlerse kasayı gönderirken tekrardan ekran kartı ve işlemci soğutucuyu sökmem gerekiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam iletişim kısmından yaşadıklarımı ve denediklerimi aynen yazdım ve iade talebi istedim. Eğer bir şey yazarlarsa aktarırım buraya. Eğer kabul ederlerse kasayı gönderirken tekrardan ekran kartı ve işlemci soğutucuyu sökmem gerekiyor mu?
Nasıl gönderdilerse öyle teslim edin. Ekran kartı sallantı falan olursa zarar görebilir hiç riske atmaya gerek yok. Demonte olması iyi olur.

Nasıl gönderdilerse öyle teslim edin. Ekran kartı sallantı falan olursa zarar görebilir hiç riske atmaya gerek yok. Demonte olması iyi olur.
Ekran kartını sökebilirim ama işlemci soğutucusunu sökmeyi pek bilmiyorum ve uğraşmak da istemiyorum açıkçası çok eskiden işlemciyle beraber söktüğüm olmuştu soğutucuyu o yüzden soğutucu takılı kalsa sorun olur mu?

Ekran kartını sökebilirim ama işlemci soğutucusunu sökmeyi pek bilmiyorum ve uğraşmak da istemiyorum açıkçası çok eskiden işlemciyle beraber söktüğüm olmuştu soğutucuyu o yüzden soğutucu takılı kalsa sorun olur mu?
Bunu sonra düşünelim. Firma dönüş yapsın, ikinci bir mail atar nasıl istediklerini sorarsın. Bizim fikrimizden ziyade onların talebi önemli.