Yeni toplanan PC açılmıyor ve PCIe kilit mandalı kırıldı

marcos1

Üyecik
Merhaba,

Dün yeni sistemimi topladım ve ilk kez çalıştırdım. İlk denememde RAM'leri tam takamamışım; ilk seferde açılmamasının sebebi buydu. Sonrasında RAM'leri tam takıp tekrar denediğimde ilk olarak kırmızı CPU ışığı 1-2 saniye yandı, ardından söndü. Bir süre sonra sarı DRAM ışığı yandı. Sonrasında tekrar kırmızı, tekrar sarı şeklinde bir döngüye girdi.

Bu döngü sırasında PC 1-2 kez kendini kapatıp tekrar açtı. En sonunda ışıkların hepsi söndü ve PC çalışır hâlde kaldı ancak ekrana görüntü gelmedi.

Biraz araştırdım ve tek RAM ile denemek gibi öneriler gördüm. Neredeyse mümkün olan tüm kombinasyonları denedim ancak anakartımdan dolayı her RAM söküp takmak istediğimde ekran kartını da çıkarmam gerekiyor.

Ekran kartının mandalı parmağımın giremeyeceği bir yerde olduğu için kalemle bastırıyordum. Bir seferinde biraz fazla kuvvet uyguladım ve sanırım kilit mekanizması kırıldı. Hareket eden kilit parçası sağlam ve tek parça hâlinde ancak PCIe slotunda takıldığı kısım kırıldı.

Ekran kartı hâlâ güç alıyor. Bu durum ileride bir sorun oluşturur mu?

Elimde 3D yazıcıyla basılmış klasik ekran kartı destek aparatı da var.

Denemeye değer, bir şekilde görüntü alman lazım. CPU_FAN soketini de kontrol edin.
CPU fan takılı hocam, bir de işlemciyle ilgili bir şey olsaydı en son CPU ışığı full yanık kalmaz mıydı? Bu arada fazla deneyimli biri de değilim bu konularda yani işlemci sök tak gerçekten işe yarama ihtimali varsa yapayım hocam.

Bu arada fazla deneyimli biri de değilim bu konularda yani işlemci sök tak gerçekten işe yarama ihtimali varsa yapayım hocam.

Evet LED takılı kalır, şimdilik sadece soğutucuyu söküp takın, çok kuvvet uygulamayın, vidaları dönmediği yerde bırakın zorlamayın, LED'ler söndükten sonra bir süre bekleyin.

Evet LED takılı kalır, şimdilik sadece soğutucuyu söküp takın, çok kuvvet uygulamayın, vidaları dönmediği yerde bırakın zorlamayın, LED'ler söndükten sonra bir süre bekleyin.
Tamamdır hocam teşekkür ederim yarın sabahtan deneyeceğim.

İfadeler: X99
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…