Alihsan0
Becerikli
Evet dediğim gibi bilgisayar daha yeni, 2-3 günlük. İlk gün 13 saat driver, BIOS gibi kurulumları yaparken hiçbir sorun yoktu ama arada sanki ekran 1 milisaniyeliğine kararıyor gibiydi. Sonra her şey bitti Valorant yükledim, birkaç round sonra tak diye restart attı ve uyarı çıkarak kapattı (galiba bir sorunla karşılaştık yeniden başlatılıyor tarzı). Neyse sonra oyunu saldım çünkü aynı şeyler birkaç kez oldu, sonra normal masaüstünde gezerken falan restart atmaya başladı ve bu sefer uyarı olmadan direkt yaptı. Bütün driverlar en güncel halde yonga seti vs. CrystalDiskMark ile SSD'ye baktım sorunsuz hatta Windows 11'in son güncellemesi SSD'de sıkıntı çıkarıyor diye onu da kaldırdım. PSU kaldırmıyor desek hiç mantıklı gelmiyor NZXT C750 750W yani. Onun dışında şöyle bir anormallik var, işlemci boştayken normal değerlerde, Afterburner ile Valorant'ta bakıyorum 70-75'i geçmiyor derece olarak ama OCCT testinde ekstrem seviyede test yaptığım zaman 90-95'e çıkıyor. Soğutucu da stok değil Thermaltake astria 200. birkaç yöntem denedim ama sonuç aynı bende oyunu kaldırdım biraz sanki düzeldi gibi. Acaba gerçekten Valorant buna sebep olmuş olabilir mi? Donanımsal bir sıkıntı da olabilir bence restart atıyor sonuçta yazılımsal bir şey olduğunu pek düşünmüyorum. Sistemin montajı İtopya'da yapıldı ve parçalar da oradan. Aşağıya bırakıyorum.
.
- Anakart: ASUS Prime B650M-R
- İşlemci: Ryzen 5 7500F.
- Ekran kartı: ASUS Dual OC RTX 5060.
- RAM: Corsair Vengeance RGB DDR5 6000 MHz CL36 32 GB (2x16)
- İşlemci soğutucu: Thermaltake astria 200.
- SSD: Samsung 990 Pro 1 TB.
- PSU: NZXT C750 80+ Bronze 750W.
- Kasa: MSI MAG pano M100R pz siyah.
Son düzenleme:
.