Alihsan0

Becerikli
Evet dediğim gibi bilgisayar daha yeni, 2-3 günlük. İlk gün 13 saat driver, BIOS gibi kurulumları yaparken hiçbir sorun yoktu ama arada sanki ekran 1 milisaniyeliğine kararıyor gibiydi. Sonra her şey bitti Valorant yükledim, birkaç round sonra tak diye restart attı ve uyarı çıkarak kapattı (galiba bir sorunla karşılaştık yeniden başlatılıyor tarzı). Neyse sonra oyunu saldım çünkü aynı şeyler birkaç kez oldu, sonra normal masaüstünde gezerken falan restart atmaya başladı ve bu sefer uyarı olmadan direkt yaptı. Bütün driverlar en güncel halde yonga seti vs. CrystalDiskMark ile SSD'ye baktım sorunsuz hatta Windows 11'in son güncellemesi SSD'de sıkıntı çıkarıyor diye onu da kaldırdım. PSU kaldırmıyor desek hiç mantıklı gelmiyor NZXT C750 750W yani. Onun dışında şöyle bir anormallik var, işlemci boştayken normal değerlerde, Afterburner ile Valorant'ta bakıyorum 70-75'i geçmiyor derece olarak ama OCCT testinde ekstrem seviyede test yaptığım zaman 90-95'e çıkıyor. Soğutucu da stok değil Thermaltake astria 200. birkaç yöntem denedim ama sonuç aynı bende oyunu kaldırdım biraz sanki düzeldi gibi. Acaba gerçekten Valorant buna sebep olmuş olabilir mi? Donanımsal bir sıkıntı da olabilir bence restart atıyor sonuçta yazılımsal bir şey olduğunu pek düşünmüyorum. Sistemin montajı İtopya'da yapıldı ve parçalar da oradan. Aşağıya bırakıyorum.

• Anakart: ASUS Prime B650M-R
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F.
  • Ekran kartı: ASUS Dual OC RTX 5060.
  • RAM: Corsair Vengeance RGB DDR5 6000 MHz CL36 32 GB (2x16)
  • İşlemci soğutucu: Thermaltake astria 200.
  • SSD: Samsung 990 Pro 1 TB.
  • PSU: NZXT C750 80+ Bronze 750W.
  • Kasa: MSI MAG pano M100R pz siyah.
@Rauf @LH44 o kadar efordan sonra :D.

Son düzenleme:
Rastgele reset atıyor, oyunda, tarayıcıda fark etmeksizin ve hala çözülmediğini doğruluyorsunuz. Açıkçası benim de çok bir şey gelmiyor. Driverları kurmuşsunuzdur, bozuk dosya varsa [B]sfc /scannow[/B] ile bakın, son olarak da fiziksel olarak bağladığınız pinleri kontrol edin sıkı bağlayın ama mandalı falan zorlamayın. Küçük ihtimal priz kaynaklı olabilir farklı priz dener misiniz?

Fişi bu sefer çoklu prize değil de direkt odanın ana fişine taktım, ondan sonra baktım SFC scannow da bir şey bulamadı, kablolar zaten sağlam hani. Bu sefer farklı bir oyun olsun dedim ve mükemmel(!) seçimim olan Untitled Goose Game oyununda 1 saat geçirince umutlanmıştım ki ne kadar hafif bir oyun olduğu aklıma geldi. Sonra CS2 yüklemeye çalışırken yüklemeden 10 dakika sonra falan bir baktım restart atılmış. Sonra Lego Batman: The Videogame yükleyeyim oynayayım dedim o da biraz süreden sonra crash yedi ama PC res atmadı, web de gezindim yine res atmadı. Onun dışında bugün öğlen bilgisayarda 2.5 saat falan Full YouTube'da video izledim ve Web'de takıldım yine ve restart yemedi. En son artık olursa format dener bakarım. Şu an PC'den bağımsız çok konuşacak halde değilim biraz da geç döndüm kusura bakmayın ama kötü hissediyorum şu an özel olarak. Teşekkürler yardımlar için.

Fişi bu sefer çoklu prize değil de direkt odanın ana fişine taktım, ondan sonra baktım SFC scannow da bir şey bulamadı, kablolar zaten sağlam hani. Bu sefer farklı bir oyun olsun dedim ve mükemmel(!) seçimim olan Untitled Goose Game oyununda 1 saat geçirince umutlanmıştım ki ne kadar hafif bir oyun olduğu aklıma geldi. Sonra CS2 yüklemeye çalışırken yüklemeden 10 dakika sonra falan bir baktım restart atılmış. Sonra Lego Batman: The Videogame yükleyeyim oynayayım dedim o da biraz süreden sonra crash yedi ama PC res atmadı, web de gezindim yine res atmadı. Onun dışında bugün öğlen bilgisayarda 2.5 saat falan Full YouTube'da video izledim ve Web'de takıldım yine ve restart yemedi. En son artık olursa format dener bakarım. Şu an PC'den bağımsız çok konuşacak halde değilim biraz da geç döndüm kusura bakmayın ama kötü hissediyorum şu an özel olarak. Teşekkürler yardımlar için.
Öncelikle tekrardan geçmiş olsun. 😕

Müsait bir zamanınızda ekran kartını teste sokabilir misiniz?
Yük altında sistem tekrar restart atarsa ekran kartını gönderin. Eğer imkanınız var ise.

Öncelikle tekrardan geçmiş olsun. 😕

Müsait bir zamanınızda ekran kartını teste sokabilir misiniz?
Yük altında sistem tekrar restart atarsa ekran kartını gönderin. Eğer imkanınız var ise.

Techolay'da denildiği gibi vk şeklinde FurMark testini tam 30 dakika boyunca yaptım çünkü şimdi evden çıkmam lazım ve hala restart atılmadı. SS alırken Bug'a girmiş herhalde birkaç dakika geç kalmış ama akış aynı olduğu için bırakıyorum alta değerleri.

Karma: Tam umutlanmıştım... Ya birkaç tane Update güncellemesi ve ASUS Armoury Crate anakart güncellemesi yaptı. CS2 60 GB boyunca tertemiz yüklendi, yetmedi gitti bir de DM de biraz vakit geçirtti, hani şeyi düşünmeye başlamıştım acaba kulaklığı takınca bir şey mi oluyor (o an takılı değildi)? Ben fazladan ses sürücüsü kurmuş olabilirim çünkü falan. Derken tam o anda tık diye bir anda gitti. Ya ben şunu belirtmemişim ama fark eder mi bilmiyorum, PC restart atarken kasa kapanmıyor, açık halde restart atıyor (bu yüzden okuduğum kadarıyla sorun PSU'da değil artık diye düşünüyorum) ve birkaç sefer sadece uyarısız anında restart atarken yine birkaç tanesinde de güncelleştirmeler devam ediyor diye yazdı sonra devam etti. Arap atı gibi benim PC sonradan mı açılacak artık anlamadım 🤣. Aslında format mı denesem Windows tam kurulmadı acaba ama o zaman normal Web'de veya YouTube'da takılırken de gitmeliydi diye düşünüyorum. 2-3 gündür 2-3 saat aralıksız bu PC'de YouTube ve Web'de takılıyorum restart atma yok mesela.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (14).webp
    Ekran Görüntüsü (14).webp
    2,3 MB · Görüntüleme: 59
  • Ekran Görüntüsü (15).webp
    Ekran Görüntüsü (15).webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 53
  • Ekran Görüntüsü (19).webp
    Ekran Görüntüsü (19).webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 50
  • Ekran Görüntüsü (20).webp
    Ekran Görüntüsü (20).webp
    2,1 MB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Temiz format at Armoury Crate ve şu an da yüklü olan yazılımların hepsini not et ve hiçbirini kurma. Format sonrası sadece ekran kartı ve chipset driver kur. Daha sonra reset atmalar devam ederse hiç uğraşma gönder garantiye.

Temiz format at Armoury Crate ve şu an da yüklü olan yazılımların hepsini not et ve hiçbirini kurma. Format sonrası sadece ekran kartı ve chipset driver kur. Daha sonra reset atmalar devam ederse hiç uğraşma gönder garantiye.

Büyük ihtimal öyle yapacağım ve aklıma bir şey geldi. Limitleme işlemleri vs. bunu yapıyor olabilir mi? Şunu diyorum mesela Ryzen Master'dan sıcaklığa bakarken işlemci sıcaklık limiti 95 yazıyor ama tabii şu an oyunlarda o dereceye kadar çıktığını görmedim. Onu geçtim OCCT'de 96 gördü yine kapanmadı ama merak ettim belki diğer parçaların böyle bir ayarı falan vardır. Gerçi ekran kartı için GPU Tweak III vardı sildim onu gereksiz yük yapıyor diye. Onun dışında format sonrası EXPO falan açayım mı?

Sıfırla derken son sürüme geçip her şeyi default ayarlarda bırakma herhalde değil mi? Peki şeye izin vereyim mi Razer Mouse ve otomatik Armoury Crate yazılımını kurmasına izin vermesine, belki yarıda bırakınca da sıkıntı oluyordur en kötü tamamen kurmasına izin vereyim sonra manuel kaldırırım. O kadar paranoyaklaştım ki her şeyden nem kapıyorum 🤠. Bir de Kernel Power hatasının Windows'ta bozuk dosya falan varsa da olabileceğini gördüm ama SFC falan temiz çıktı çok güvenilmeli mi muamma ama 😀.

Yordum biraz üzgünüm.

Sıfırla derken son sürüme geçip her şeyi default ayarlarda bırakma herhalde değil mi? Peki şeye izin vereyim mi Razer mouse ve otomatik Armoury Crate yazılımını kurmasına izin vermesine, belki yarıda bırakınca da sıkıntı oluyordur en kötü tamamen kurmasına izin vereyim sonra manuel kaldırırım. O kadar paranoyaklaştım ki her şeyden nem kapıyorum 🤠. Bir de Kernel Power hatasının Windows'ta bozuk dosya falan varsa da olabileceğini gördüm ama SFC falan temiz çıktı çok güvenilmeli mi muamma ama 😀.

Yordum biraz üzgünüm.

Evet default ayarda kalsın anakart.
3.parti hiçbir yazılım kurma. Tertemiz bir Windows olsun :D.
Aklına takılanı yazabilirsin önemli değil.