Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Merhabalar. Bilgisayarımı yeni topladım ve bütün ışıklar yanıyor. Anakart üzerinde kırmızı ışık yanıyor, görüntü yok.
Sistem;
  • AMD Ryzen 5 7500F
  • Gigabyte B850M Force
  • Sapphire Pure RX 9060 XT 16GB
  • GoodRam IRDM Black 16 GB 6000 MHz CL30
  • Kioxia Exceria Pro 1TB
  • Thermalright Spirit 120 SE ARGB
  • Aerocool D501A White
  • Raijintek Cratos Lite 850W

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CPU ışığı yanıyor, herhalde kırmızı olan o. CMOS tuşu varsa basın bilgisayar da kapalıyken ve güç varken anakart üzerinden, yoksa ya RAM'leri yanlış taktınız ya da işlemci pinlerini eğdiniz. umarım olmamıştır ama mümkün. RAM'leriniz 2x16 GB ise 2 ve 4'üncü slota takın tek RAM ise en baştaki soldaki slota takın. Anakartınızda flash BIOS bölümü varsa en son BIOS'u atmayı deneyin bilmiyorsanız yazarsınız.
Ekran kartının düzgün takıldığından ve güç kablolarından iyice emin olun öncelikle hocam o zaman, işlemcide ayrı bir GPU yok sanırım, olsaydı HDMI kablosunu anakarta takıp denemek fayda edebilirdi.

Şu an BIOS olan belleği taktım ve anakarttaki Q-FLASH tuşuna bastım, BIOS güncelleniyor mu güncellenmiyor mu nasıl anlayacağım sistemi kapatayım mı kabloları kontrol etmek için?

İşlemci pinlerini eğmiş olmanızdan korkuyorum takarken bir de RAM'i en soldaki slota takıp deneyin CMOS reset atmadan önce.

AM5 pinleri hassas. Bent pin durumu olabilir dikkatsiz davrandıysan. Yine soğutucu montajı da problem, pressure ile alakalı olarak Boot sorunları yaygın AM5'te.

@xsharke FAT32 formatladıktan sonra Gigabyte.BIN olarak adlandırman lazım dosyayı. Klasör seçeneklerinden gizli uzantıları göstermen lazım. Sonrasında dediğim şekilde isimlendireceksin. FAT32 formatlı belleğe atıp ilgili BIOS Flashback portuna takman lazım. Şu aşamada Clear CMOS yapmayı dene.

1768056648783.webp

AM5 pinleri hassas. Bent pin durumu olabilir dikkatsiz davrandıysan. Yine soğutucu montajı da problem, pressure ile alakalı olarak Boot sorunları yaygın AM5'te.

@xsharke FAT32 formatladıktan sonra Gigabyte.BIN olarak adlandırman lazım dosyayı. Klasör seçeneklerinden gizli uzantıları göstermen lazım. Sonrasında dediğim şekilde isimlendireceksin. FAT32 formatlı belleğe atıp ilgili BIOS Flashback portuna takman lazım. Şu aşamada Clear CMOS yapmayı dene.

Eki Görüntüle 217341

Dosyayı o şekilde adlandırdım bellek takılı şu an. Q-FLASH tuşuna bastım ama dediğim gibi güncelleniyor mu bilmiyorum. Clear CMOS nasıl yapıyoruz? Cımbızlı iki PIN'i kısa devre mi yapıyoruz?

Dosyayı o şekilde adlandırdım bellek takılı şu an. Q-FLASH tuşuna bastım ama dediğim gibi güncelleniyor mu bilmiyorum. Clear CMOS nasıl yapıyoruz? Cımbızlı iki PIN'i kısa devre mi yapıyoruz?

Evet. Yuvarlak içine aldığım 2 pine arasına yıldız tornavida dokun 15 saniye. Yeterli gelir. Fişten çekili olsun elinden kayma ihtimaline karşı. PCB'ye değmemesi lazım. Veri yollarına denk gelirse problem çıkıyor sonra.

Türkçe rehber bulamadım. Gigabyte.BIN mevzusunu burada anlatmış. Yeşil yanıp söner @cr0xip dediği gibi yaklaşık 5 dakika boyunca. Sonrasında tamamen söner.

Dosyayı o şekilde adlandırdım bellek takılı şu an. Q-flash tuşuna bastım ama dediğim gibi güncelleniyor mu bilmiyorum. Clear CMOS nasıl yapıyoruz? Cımbızlı iki PIN'i kısa devremi yapıyoruz?

Bekleyin bir süre o şekil yaptıysanız, sakın gücü kesmeyin, ışık yanıp sönmesi lazım. CMOS pinlerine yıldız tornavida ile dokunmanız bir süre yeterli güç olması lazım sistemde.