II. inSTUnBULL

Becerikli
Sistem şu anda bu şekilde. 15 dakikadan fazladır görüntü gelmedi. Neyi kontrol etmem gerektiğini pek bilmiyorum. Eğer ihtiyacınız olan bir bilgi varsa sorabilirsiniz.

IMG_20250910_214153.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız ile probleminiz var hocam. Ekran kartının slotuna tam oturttunuz mu? Kabloları iyice ittiniz mi, tık sesi geldi mi takarken?
Olmadı, anakarttınız FlashBack özelliği varsa BIOS'u güncelleyin.
Sistemin özellikleri detaylı yazar mısınız?

Ekran kartınız ile probleminiz var hocam. Ekran kartının slotuna tam oturttunuz mu? Kabloları iyice ittiniz mi, tık sesi geldi mi takarken?
Olmadı, anakarttınız FlashBack özelliği varsa BIOS'u güncelleyin.
Sistemin özellikleri detaylı yazar mısınız?
9700X
B850 eagle
Rtx 5070
Patriot viper(16×2)
MSI spatinum
ENERMAX Revulation (1200W)
Samsung Odyssey G6 (VA)

12Vhr... Kablosunu doğru taktım mı diye konu bile açtım. Ve evet takılı

Tüm güç bağlantılarını düzgün yaptın mı? Kasanın ön fanları da çalışmıyor, bağlantıları kontrol et.

Ayrıca anakartın bütün vidalarını tak. Kasaların kutusundan yeteri kadar vida çıkıyor, eksik vida görüyorum fotoğrafta. Kablolama da daha iyi yapılabilirmiş.

Son olarak, az çok sistemi topladığın ortamı tahmin ederek söylüyorum, statik elektrikten de olabilir. Özellikle anakartı halı, yatak gibi bir zemine koyduysan statik elektrikten görüntü vermeyebiliyor bazen. Bilgisayarı fişten çek, 15-20 defa güç tuşuna bas ve tekrar fişe takıp açmayı dene.
Halının üzerinde değildi, masa üzerinde topladım.
Kabloları sonradan düzenlerim taslak şekilde şu anda, kasada vida takılabilecek 6 yer vardı, 9 değil oyuzden 3 tanesi eksik.

Var da yeni bios'u alabileceğim bir PC yok.
Hocam varsa jumper ile biosu sıfırlamayı deneyin, yoksa pilini çıkarıp 10 saniye bekleyip sıfırlayın deneyin. Çözülmüyorsa sistemi aldığınız yere geri gönderin, anakartta ya da ekran kartında problem olabilir. Yeni bir sistemin eksik bağlı bir şey yoksa VGA ışığı yakması pek normal değil.

Kaasa da ekstra çıkmadı mı vida tutacaklar?
Bazı kasalarda çıkmıyor hocam. Geçenlerde birinde daha gördüm, yoktu yükseltmeleri 😂

Hocam varsa jumper ile biosu sıfırlamayı deneyin, yoksa pilini çıkarıp 10 saniye bekleyip sıfırlayın deneyin. Çözülmüyorsa sistemi aldığınız yere geri gönderin, anakartta ya da ekran kartında problem olabilir. Yeni bir sistemin eksik bağlı bir şey yoksa VGA ışığı yakması pek normal değil.

Bazı kasalarda çıkmıyor hocam. Geçenlerde birinde daha gördüm, yoktu yükseltmeleri 😂
Hazır sistem değil. Jumper denilen şey neyse muhtemelen yok. Neyin pilini efenim?
Bu arada 2. Kez sistemi açarken farkettim başta VGA değil de DRAM ışığı yanıyor ilk 5 saniye falan. Sonrasında VGA ışığı yanıyor ve DRAM ışığı kapanıyor. Yardımcı olur mu bilmiyorum lakin söylemekten bir şey olmaz.