Yeni toplanan sistem görüntü vermiyor

II. inSTUnBULL

Becerikli
Sistem şu anda bu şekilde. 15 dakikadan fazladır görüntü gelmedi. Neyi kontrol etmem gerektiğini pek bilmiyorum. Eğer ihtiyacınız olan bir bilgi varsa sorabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neyin pilini efenim?
BIOS pilini, sol altlara doğru olur anakart üzerinde, yassı bir pil. Onu çıkarıp 10-15 saniye bekleyip geri takın, BIOS sıfırlanmış olur.
Normaldir, sistem tek tek parçaları test ediyor sırayla o yüzden. VGA'da yani ekran kartında problem var diyerek de en son onu yakıp kalıyor o şekilde.

Burada yaşadığınız sıkıntı birçok şeyden dolayı olabilir. Aklıma ilk gelenler BIOS ayarlarının bozuk olabileceği, ekran kartının slota tam oturmamış olabileceği, ekran kartı güç kablosunun ekran kartına veya PSU modülerse PSU'ya tam oturmamış olabileceği ve anakartın ekran kartı slotunda problem olabileceği. Ama sistem yeniyse fiziksel sorun olma ihtimali biraz daha az, her kabloyu tek tek kontrol edin. Dediğim gibi PSU modülerse kablo o taraftaki porta tam oturmamış olabilir. Anakartınızda da birden fazla PCIe x16 slotu var ekran kartını onlarda deneyebilirsiniz slotta mı problem var anlamak için.

Sistem tanımlama yaptığı için ışıkları tek tek yakıp sönmesi normal, sıkıntı şu ki VGA da takılıyor. Bu da ekran kartınız problemi vardır.
Normalde 15dk dan fazladır sürünce muhtemelen bir şey hatalıdır diyip konu açtım. Ben olsa olsa en kötü işlemciye fazla termal macun sürmüşümdür ondan dolayı da alt kısımlara sızmışdır diyordum da... Hiç beklemediğim bir yerden vurdu.
Bu arada ben PSU'daki 12vhr... Kablosuna da baktım o da tam oturmuş. Ama şuanda PCle bağlantısını çıkarmak çok zor. Elim slotun kilidine sığmıyor.
@II. inSTUnBULL,

Eki Görüntüle 183956

Ekran kartını aşağıdaki slota takıp dener misin bir de?
Onun için yan taraflardan sökme işlemi de yapmam lazım ve alttaki kablolarla çakışacaktır.

@II. inSTUnBULL merhaba.

RAM'ler hangi slotlara takılı?

Kırmızı Debug LED CPU hatası olur genelde, orayı yakından çekip paylaşır mısın? Bir de CPU güç soketi oturmuş mu onu kontrol et.

@II. inSTUnBULL merhaba.

RAM'ler hangi slotlara takılı?

Kırmızı Debug LED CPU hatası olur genelde, orayı yakından çekip paylaşır mısın? Bir de CPU güç soketi oturmuş mu onu kontrol et.
Bellekler 2. Ve 4. Sokete takılı

VGA LED beyaz olur.

Yeni anakartlarda değiştirmedilerse tabii.
Beni korkutuyorsunuz, imkansız diyorsanız foto da atayım diyecem de zaten atılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…