Yeni toplanan sistem görüntü vermiyor

II. inSTUnBULL

Becerikli
Sistem şu anda bu şekilde. 15 dakikadan fazladır görüntü gelmedi. Neyi kontrol etmem gerektiğini pek bilmiyorum. Eğer ihtiyacınız olan bir bilgi varsa sorabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşmeyle bir alakası yok, dalğınlığa gelir oraya takarsınız, çok gördük, hiç takmayanı bile gördüm.
Biraz yanlış mı anlattım kendimi, eğer sorun o olsaydı farkederdim anlamında.
Eki Görüntüle 183961

Şuraya ince bir şeyle bastır kendisi atar. 30 saniye kadar bekle ve üstüne aynen bu şekilde koyup, ittir.

@II. inSTUnBULL, Sağ altta.
Bu arada teşekkürler de benim bunları sırayla yapmam lazım. Hangi çözümleri sırasıyla yapayım?

Biraz yanlış mı anlattım kendimi, eğer sorun o olsaydı fark ederdim anlamında.

Bu arada teşekkürler de benim bunları sırayla yapmam lazım. Hangi çözümleri sırasıyla yapayım?

İlk önce BIOS pilini çıkar. Sonuç olarak ona ulaşmak için muhtemelen ekran kartını da çıkaracaksın. Onu çıkarmışken bunu yap. Sonra ekran kartını alt PCI-e slotuna tak.

Biraz yanlış mı anlattım kendimi, eğer sorun o olsaydı fark ederdim anlamında.

Sizin odaklanmanız gereken nokta ekran kartı ve görüntü aktarma kısmı, sistem işlemci ve RAM kısmını geçip VGA'da takılıyor.

Ekran kartı slota tam oturmamış olabilir.
Görüntü kablosu sorunlu olabilir.
Monitörde problem olabilir.

Bir de işlemci ile alakalı bir olay var ona şimdilik girmeyelim.

Görüntü kablosu ve monitörle alakalı bir şey varsa zaten bilmek imkansız gibi bir şey. Ama slotun anahtarı kilitlenmişti. Yani oturmuş olmalı.

@Yusuf7878, bu arada hemen şimdi mı yapmalıyım, ne de olsa baya yoruldum sistemi toplarken. Yarın ikindi vaktine ertelememde bir sakınca var mıdır?

Erteleyebilirsiniz sorun olmaz.

Erteleyebilirsiniz sorun olmaz.
Son olarak PCle slotundan çıkartırken ekran kartını kilidi yeniden açmalıyım değil mi?
Öte yandan hadi varsayalım ki alttaki PCle slotuna takınca çalıştı. Anakarttın korumalı PCle slotunda sorun var. iade hakkım var mıdır bu durumda(lakin iade etsem bile her şeye yeniden başlamak zorunda kalacam )

Evet ilk vidaları sök sonra o kilidi aç. Yani eğer slot arızalıysa tabii ki iade almak zorundalar. 15 gün iade hakkı geçmedi değil mi?

Evet ilk vidaları sök sonra o kilidi aç. Yani eğer slot arızalıysa tabii ki iade almak zorundalar. 15 gün iade hakkı geçmedi değil mi?
Geçmedi lakin ekran kartı geçti (yani eğer ekran kartı sorunluysa mental seviyem o emoji gibi bir şey olacak).

Bu arada BİOS sıfırlamasını yapamadım. En azından ekran kartını bir alt kısma taktım ve durum aynı ışık yanıyor.

@Yusuf7878

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…