Çözüldü Yeni toplanan sistem, yeniden başlatılınca görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fallasleep

Çalışkan
Ekrana görüntü aldım ama yeniden başlatınca görüntü gelmiyor.
  • İşlemci: Ryzen 7 9800
  • Anakart: X870 TUF Gaming Plus Wi-Fi
  • Güç kaynağı: MSI MAG 1250GL
  • SSD: Samsung 960 EVO
  • Ekran kartı: ASUS Prime RTX 5070 Ti
  • Sıvı soğutma: MSI MAG CoreLiquid I360

Çözüm
@Ayhan Dönmez, hocam senin verdiğin BIOS'u dediğin gibi yükledim, şu an Windows kuruyorum. Dediğin programı indirip sana döneceğim.

Sağ olun arkadaşlar, Memory Context Restore ayarını "enable" yapınca düzeldi.

Yardımlarınız için teşekkürler.
Kingston Beast RGB 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000 MHz CL30 Siyah RAM (KF560C30BBEAK2-32TR).

İşten geldikten sonra deneyebilirim. Akşam sekizden sonra bayağı uğraştim, aklımdan cikmiş. Kusura bakmayın, ilk kez sistem topladiğim için bazı şeyleri bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben adım adım yazdım aslında.

Şimdi ilk iş defaulta al BIOS'u, sonrasında save & exit yap. Bu Google Drive linkindeki sürüm senin son sürüm BIOS, daha dün çıktı, BIOS defaulttayken buna güncelleyeceksin. İşlem tamamlanınca ZenTimings indirip SS gönder. A2-B2 DIMM'i alt kısımdan seçip, programdan manuel ayarlama yaptıracağım. Nebi'nin videosunu bırakıyorum, müsait vakitte izleyip ayarları ve mantığını anlarsan iyi olur.

@fallasleep 2x'e al videoyu. Baştan itibaren izle, mantığını anlatıyor. 2x16 6000 CL30 ise Hynix'tir seninki, problem çıkmaz.

@LH44 Senin sevdiğin RAM'ler (KF560), A-Die mi kesin

@LH44 Gigabyte Windforce çıkıyor RAM'i aratınca, sen seversin.

Daha Windows bile kuramadım, o yüzden bugün akşam denerim hepsini.

Teşekkürler.

Daha Windows bile kuramadım, o yüzden bugün akşam denerim hepsini.

Teşekkürler.
Tamamdır, mantık bu. Nebi videoda sonrasında BIOS içerisinden neleri uygulaman gerektiğini anlatmış, bire bir geçir onları. BIOS'un içinde anlattığı kısmı geçir, tabloyu değil. Nasıl yapacağını gösteriyor orada. Sonrasında Zen SS'i gönder, inceleyelim.

BIOS update yaptıktan sonra tabii o işlemi yapacaksın, EXPO1 açıp onun üzerine Nebi'nin ayarları yazılacak. BIOS'un içinden anlattığı kısma gel videodan, oradan sonrasını uygula, tablo kısmı seni ilgilendirmiyor yani. @fallasleep

@Ayhan Dönmez, hocam senin verdiğin BIOS'u dediğin gibi yükledim, şu an Windows kuruyorum. Dediğin programı indirip sana döneceğim.

Sağ olun arkadaşlar, Memory Context Restore ayarını "enable" yapınca düzeldi.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…