Ateem

Üyecik
Herkese merhaba, yeni topladığım bilgisayarda oyun oynarken ekran titriyor. Karakterler sabit durunca bir şey olmuyor fakat ben hareket edince veya onlarla aynı anda hareket edince titreyerek ilerliyorlar. Veya yürürken duvara doğru bakınca duvarın köşesi titriyor. PUBG'de falan dürbünü açınca kasa kasa ilerliyor veya titriyor.

Oyunu tam ekran ya da diğer seçenekler ile de açıp dener misin?

Tam ekran, tam ekran pencereli ve pencereliyi denedim fakat hepsinde oluyor ve bu tüm oyunlarda oluyor, sadece CS'de değil maalesef.

O zaman kabloları denemeniz lazım, arkadaşın da dediği gibi. Ya da yazılımda da olabilir sorun. DDU ile driver'ları silip, tekrar temiz kurulum deneyin isterseniz.

Kabloları denemem uzun sürebilir fakat driver'ları silip tekrar kuracağım şimdi.

Tam ekran, tam ekran pencereli ve pencereliyi denedim fakat hepsinde oluyor ve bu tüm oyunlarda oluyor, sadece CS'de değil maalesef.

Kabloları denemem uzun sürebilir fakat driver'ları silip tekrar kuracağım şimdi.
driver işide olmadı maalesef

O zaman kabloları denemeniz lazım, arkadaşın da dediği gibi. Ya da yazılımda da olabilir sorun. DDU ile driver'ları silip, tekrar temiz kurulum deneyin isterseniz.
farklı bir kablo ile de denedim fakat olmadı. bir de anakartın üzerindeki VGA ışığı sürekli yanıyor. ekran kartını da tak çıkar yaptım yerine iyice oturttum fakat yanmaya devam ediyor. bununla alakalı olabilir mi?

Son düzenleme:

driver işide olmadı maalesef

farklı bir kablo ile de denedim fakat olmadı. bir de anakartın üzerindeki VGA ışığı sürekli yanıyor. ekran kartını da tak çıkar yaptım yerine iyice oturttum fakat yanmaya devam ediyor. bununla alakalı olabilir mi?

VGA ışığı da yanıyorsa, bir yerde kesin sorun var. RAM'leri tekrardan bastırmadan uçlarını silgi ile silip takmayı dene, BIOS pilini de bir sök, 10-15 dk sonra tak, BIOS da sıfırlansın. Ekran kartını söküp takmışsın zaten, bir de ekran kartına gelen power kablosuna bak, tam oturmuş mu vs. gibi.
Hâlâ düzelmiyor ise teknik servis yolu gözüküyor.

VGA ışığı da yanıyorsa, bir yerde kesin sorun var. RAM'leri tekrardan bastırmadan uçlarını silgi ile silip takmayı dene, BIOS pilini de bir sök, 10-15 dk sonra tak, BIOS da sıfırlansın. Ekran kartını söküp takmışsın zaten, bir de ekran kartına gelen power kablosuna bak, tam oturmuş mu vs. gibi.
Hâlâ düzelmiyor ise teknik servis yolu gözüküyor.
tamamdır yarın bunları deneyeceğim. çözülürse burdan haber veririm. teşekkürler

@Ateem, şimdi sana kendi videolarımdan birini ornek olarak paylasacagim. Kiyasla bakalim, benim gozume benzer geldi sendeki sorun. Eger oyle ise cozum bulabilmen zor. Aylarca sistem parcalarini defalarca tek tek degistirdigim halde cozemedim bu sorunu. Denenen ince ayarlardan bahsetmiyorum bile. Zaten kafada kurdugunu iddia edenlerde olacaktir, simdiden kendini buna hazirlasan iyi olur.

Basit ama etkili bir cozum olarak mouse hertz degerini 500,1000Hz'ye dusurup denemeni oneririm. Yuksek Hz kaynakli mouse jitter olabiliyor ki sendeki sorun gozume oyle geldi. Sendeki ghosting ile jitter karisimi bir seye benziyor.

Ayrica bi LatencyMon uygulamasini indirip oyun acikken degerlerini kontrol et. Ciddi bir Dpc latency ve fault page degeri geliyorsa zaten gecikme vardir; o da oyunda ayni videodaki gibi goruntu titremelerine yol acar. Bende de degerler kirmiziya dayaniyor, kaynagini bulabildik mi tabii ki hayir.

Kolay gelsin.

Son düzenleme: