Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
LGBT bireyleri sevmiyorum, ancak bu onların özgürlüklerini kısıtlamak istediğim anlamına gelmiyor. Gözümüze soka soka "Biz LGBT'yiz cart curt" demelerinin bir manası yok. Kötülüklerini mi istedim? Daha ağır olabilirmiş dedim.
"Özgürlüklerini kısıtlamak istediğim anlamına gelmiyor" gibi bir cümle yazıp önceki yorumunda "daha ağır olabilirmiş" demek iki zıt ifade bilmem farkında mısın.

2.olarak herkesin LGBT'yi duyurmasına ben de bayılmıyorum fakat insanların kendi hallerinde istediklerini yaşamasına da karışmıyorum. Ki zaten bu protestolar genelde Türkiye'de yapılmıyor, yapılsa bile çok geçmeden dağıtılıyorlar.

Ben "kendim öğreteceğim" gibi bir cümle kurmadım. Yanlış anlıyorsanız bu sizin sorununuz. "Türkçe öğrenmenizi tavsiye ederim" dedim. Siz daha anlamasını da öğrenmemişsiniz gibi.

Adamlar bir pipisini kesecek ona bile karisiyorlar.
Aslında ruhsal sağlık olarak yasalar yerinde. 18'den 21'e yükseltilmesi ve daha zorlu bir psikiyatrik süreçten geçmesi geri dönüşü olmayan bir yol için yerinde sınırlandırmalar.

Diğer yandan biyolojik cinsiyetin görmezden gelindiği hal pek hayırlı olmayacaktır.

Medeni Kanun ve Ceza Kanunu'nda yeni değişikliklerin söz konusu olduğu taslak ortaya çıktı.

• Cinsiyet değiştirme yaşı 18'den 21'e yükseltilecek.
  • Cinsiyet değişikliği için üreme yeteneğinden sürekli olarak yoksun olduğunu belgelemek zorunlu hale gelecek.
  • Cinsiyet değişikliği için yalnızca Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği tam teşekküllü eğitim ve araştırma hastaneleri onay raporu verebilecek. Aksi halde rapor mahkeme tarafından geçersiz sayılacak.
  • İzinsiz ameliyat konusunda hem operasyon yapan hem de yaptıran hapis ve para cezasına çarptırılacak.
  • Biyolojik cinsiyet ifadesi kanuna eklenerek, LGBTİ+ ifade biçimlerinin kullanılması yasaklanacak.
  • Biyolojik cinsiyet ve genel ahlaka aykırı davranışlarda bulunan, bu davranışlara teşvik eden ve özendiren kişiler hapis cezasına çarptırılacak.
  • Aynı cinsiyette kişilerin sembolik de olsa nişan vb. törenler yapması yasaklanacak.

Kaynak:

Yorumsuz. Artık şaşırtıcı gelmiyor şu tür ülke gelişmeleri.

Aslında ruhsal sağlık olarak yasalar yerinde. 18'den 21'e yükseltilmesi ve daha zorlu bir psikiyatrik süreçten geçmesi geri dönüşü olmayan bir yol için yerinde sınırlandırmalar.

Diğer yandan biyolojik cinsiyetin görmezden gelindiği hal pek hayırlı olmayacaktır.
Bu yasa bana göre mantıklı aslında, çünkü insan 18 yaşında artık yetişkin olsa bile hep doğru kararlar veremiyor. Ve dediğiniz gibi psikolojik sorunlara yol açabiliyor.

"Özgürlüklerini kısıtlamak istediğim anlamına gelmiyor" gibi bir cümle yazıp önceki yorumunda "daha ağır olabilirmiş" demek iki zıt ifade bilmem farkında mısın.

2.olarak herkesin LGBT'yi duyurmasına ben de bayılmıyorum fakat insanların kendi hallerinde istediklerini yaşamasına da karışmıyorum. Ki zaten bu protestolar genelde Türkiye'de yapılmıyor, yapılsa bile çok geçmeden dağıtılıyorlar.

Ben "kendim öğreteceğim" gibi bir cümle kurmadım. Yanlış anlıyorsanız bu sizin sorununuz. "Türkçe öğrenmenizi tavsiye ederim" dedim. Siz daha anlamasını da öğrenmemişsiniz gibi.

Toplumun temel değerlerini korumak, bireysel özgürlüklerden daha önemlidir. LGBT hareketi, bu değerleri aşındırma riski taşıyor. Özgürlükler sınırsız olmamalı; toplumun ahlaki ve kültürel yapısını korumak adına sınırlamalar gereklidir. Bu, toplumun geleceği için bir zorunluluktur.

Cinsiyet değiştirip pişman olan çok kişi var. Çok...
Geri dönüşü olmayan bir karar gibi zaten. Kendim böyle bir şeye kalkışacak olsam 21 bile erken gelirdi bana. 25-26 gibi netleştirirdim. Tabi kendi görüşüm yine söylediğim gibi.

Toplumun temel değerlerini korumak, bireysel özgürlüklerden daha önemlidir. LGBT hareketi, bu değerleri aşındırma riski taşıyor. Özgürlükler sınırsız olmamalı; toplumun ahlaki ve kültürel yapısını korumak adına sınırlamalar gereklidir. Bu, toplumun geleceği için bir zorunluluktur.
Toplumun temel değerleri şu an çok mu yerinde peki sizce? Her gün bir insanın canice öldürülme haberini alıyoruz. Herkes yanında silah taşıyıp kafasına göre insan öldürür oldu. Kusura bakmayın ama böyle bir atmosfer varken tek sorun LGBT gibi düşünmek çok saçma. (Adalet sisteminden bahsetmiyorum bile.)

Geri dönüşü olmayan bir karar gibi zaten. Kendim böyle bir şeye kalkışacak olsam 21 bile erken gelirdi bana. 25-26 gibi netleştirirdim. Tabii kendi görüşüm yine söylediğim gibi.

Toplumun temel değerleri şu an çok mu yerinde peki sizce? Her gün bir insanın canice öldürülme haberini alıyoruz. Herkes yanında silah taşıyıp kafasına göre insan öldürür oldu. Kusura bakmayın ama böyle bir atmosfer varken tek sorun LGBT gibi düşünmek çok saçma. (adalet sisteminden bahsetmiyorum bile.)

Bir sorun diğerini görmezden gelmemizi gerektirmez. LGBT konusu da toplumun ahlaki ve kültürel yapısını etkileyen bir meseledir. Her gün yaşanan şiddet olayları ne kadar önemliyse, toplumun temel değerlerini korumak da o kadar önemlidir.

Bir sorun diğerini görmezden gelmemizi gerektirmez. LGBT konusu da toplumun ahlaki ve kültürel yapısını etkileyen bir meseledir. Her gün yaşanan şiddet olayları ne kadar önemliyse, toplumun temel değerlerini korumak da o kadar önemlidir.
Bu toplumun temel değerlerinden birinin de özgürlük olduğunu hatırlatmama gerek var mı peki? İnsanlar neyi istiyorsa onu yaşayabilirler, eğer birini bunu yaşamaya zorlarsa yasanın devreye girmesi gerekir. Ortada herhangi bir şey yokken böyle yasaların gelmesi mantıksız. Bir sorun diğerini görmezden gelmeyi gerektirmiyor ise neden hala insan hakları ile alakalı yeni yasalar yok? Neden hala daha sıkı denetim ve daha ağır cezalar yok? Bugün çıkan LGBT yasalarının üstüne neden insan haklarıyla alakalı yasalar çıkmadı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.