679

Uzman
17 yaşındayım. 2 senedir sigara içiyorum. Bugün itibariyle salaklıktan aldığım yeni paketi kırıp attım. Sigarayı bırakacağım. Aldığım her sigaraya lanet olsun. Sigaradan kurtulacağım. YKS senesindeyim. Bütün günümü saçma salak dizilerde yaşanan şeyleri hayal ederek kendimi tatmin ederek geçiriyorum. Bütün gün oyun oynuyorum. Sigara içiyorum. Artık her şeyi bırakmak istiyorum. Dil bölümündeyim. Olabildiğince ingilizce çalışıp TYT'yi halledip kazanmalıyım. Herkes benden ümidini kesmiş durumda ama başaracağım. Tavsiyeleriniz varsa alabilirim dostlar. Bütün günümü derslere vermeyi düşünüyorum. Sosyal hayatım yok olmasına da gerek yok artık bir şeyler başarmak istiyorum. 1 sene sonra bu konuya gelip başardığımı yazacağım umarım.

"Sosyal hayatım yok olmasına da gerek yok" İçe dönük birisiysen bu durum senin için sorun teşkil etmeyebilir; ama zamanında dışlandığın için bu kafaya girdiysen, ileride bu yaşlarına dönüp baktığında seni en çok ızdıraplandıracak konu bu olacak. Önce bunun muhakemesini yap kendi içinde.

Önünde eşek gibi 1 sene var, çok güzel. O süreye sahip birisi gerçekten düzgün çalışırsa tıp bile kazanır.

Tavsiyeleriniz varsa alabilirim dostlar.
"Ben tüm gün ders çalışıyorum abi" kafasındaki çoğu kişi çok verimsiz ders çalışıyor. Öncelikle verimli çalışmayı öğrenmeni öneririm. Milletin 8 saatte alacağı verimi sen 4 saatte alabilirsin. Pomodoro gibi zaman yönetimi tekniklerini araştır.

Ben şu an günde 16 pomodoro uyguluyorum. 50 dakika ders, 5 dakika kısa mola ve her 6 pomodorodan sonra 15 dakika uzun mola veriyorum. 16 pomodoronun 2 yahut 3 tanesini yemek ve duş gibi ihtiyaçlarım için kullanıyorum.

Tabii ben bunu mezuna kaldığım için yapabiliyorum. Senin halihazırda okulun olduğu için bu kadar sert bir programa girmen gerek yok. Eğer sizin okulda son 1.5 ay gelmeme izni veriliyorsa, o zamanlar yapabilirsin.

Sosyal hayatım yok, olmasına da gerek yok artık bir şeyler başarmak istiyorum.
Biraz sıkıntılı bir kafa yapısı, herkes kaldıramaz. En azından arada sırada ailenle veya arkadaşlarınla dışarı çık. Samimi olman gerekmiyor.

Şu sigara işiniyse bırak bence. Boş alışkanlık bayağı.