Detaylar
Kim cevapladı?Kayıt olup 15 dakika kullanacağım, fikirlerimi yazarım.
- Makaleler
- 1
Aslında herkes Twitter uygulamasından vazgeçip böyle yerli uygulamalara yönelim olsa daha iyi olur.
Aslında herkes Twitter uygulamasından vazgeçip böyle yerli uygulamalara yönelim olsa daha iyi olur.
Haklısınız biraz yerli uygulamalar kullanım hep Facebook, Instagram ve X gibi uygulamaların kölesi olmuşuz.
WEB3 içeren ya da WEB3 projesi olan herhangi bir şey ya ponzidir ya balondur, düşüncelerimi kimse değiştiremez.
Yerli sosyal medya uygulamamız hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kısa bir bilgi (Copilot):
Türk Telekom çatısı altında olan Yaay, Türkiye'nin yerli sosyal medya platformlarından biridir. Kullanıcıların metin, resim ve video paylaşımı yapabildiği bir uygulama olarak tasarlanmıştır. Genellikle güncel haberler, popüler konular ve kişisel içeriklerin paylaşıldığı bir alan olarak bilinir. Kullanıcı dostu arayüzü ve kolay erişilebilirliği ile dikkat çeker. Ayrıca, yerel içerik üreticilerine ve markalara dijital alanda görünürlük kazandırmayı amaçlar. Yaay, diğer global sosyal medya platformlarına alternatif olarak geliştirilmiş ve Türkiye'deki kullanıcılar arasında bir topluluk oluşturma hedefi gütmektedir.
Benim düşüncem:
NFT oluşturma gibi inovatif özelliğiyle öne çıkan Yaay sahip çıkılası uygulamalarımızdan biri. Türk milleti tarafından yeterli desteği görürse çok iyi yerlere gelebilir. Yaay, cidden diğer yerli servisler gibi olmayıp kendini geliştiren bir uygulama. Türk Telekom çatısı altında olan Yaay, oldukça iyi arayüze sahip.
Bence kullanılabilir ama yeterli desteği Türklerden bile görmemesi uygulama desteğini (geliştirici desteği) olumsuz etkileyecektir.
"Şu yerliyse kötüdür." algısını bırakmamız lazım.
Unutmadan
- Makaleler
- 7
10 dakika kullanılıp unutulur.
Yaani'yi kaç kişi hatırlıyor mesela?
Yerli arama motoruydu sözde.
Yaani'yi kaç kişi hatırlıyor mesela?
Düşüncelerinin değişmesi için önyargıyı bir kenara bırakıp bilgi edinmen lazım.WEB3 içeren ya da WEB3 projesi olan herhangi bir şey ya ponzidir ya balondur, düşüncelerimi kimse değiştiremez.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Yaay yeni bir uygulama değil.
Zaten unutuldu, ama zaten lafım buna. Yükseliş dönemi fenaydı. İyiydi. Ama insanlar X'ten dönemedi.
Hal bu ki Yaani gibi zorttirik bir uygulama değil. Yaay'ı cidden beğeniyorum.
Ha bu arada, hala kullanıcısı var Yaay'ın.
Yaani hiçbir zaman başarılı olamadı. Turkcell sonra gitti Yaani'yi kapatıp Yaanimail'i de "Mail'im" olarak değiştirdi.Yaani'yi kaç kişi hatırlıyor mesela?Yerli arama motoruydu sözde.
- Makaleler
- 7
Böyle bir şey için özgün özellikler lazım. Snapchat gibi, Musically gibi. Sonra da Instagram, Twitter falan aynı özellikleri kopyalıyor zaten.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Ya aslında kendine özgü özellikleri vardı. NFT oluşturup paylaşma gibi şeyleri vardı yani.Böyle bir şey için özgün özellikler lazım. Snapchat gibi, Musically gibi. Sonra da Instagram, Twitter falan aynı özellikleri kopyalıyor zaten.
Diğer türlü X'i kopyaladığı zaten aşikardı ama bu yönünü ben eleştirmiyordum aksine seviyordum.
Çünkü yerli bir X'e ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Yaay bu eksiği kapatırdı.
X, inanılmaz sansürlü, yönlendirilmiş, dünya siyasetinin ekseninde hareket eden bir manipülasyon aracı.
Bu bağımsızlığı en azından Türkiye merkezli bir uygulama ile kazanabilirdik. Dijital bağımsızlık yani...
Yeni konular
-
-
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi
-
-
-