Birisi de 25 bin sayısal sıralamasıyla yerleşemediğini, Erzincan'daki tıpa kadar yazdığını söylemişti.

Her yerde fazla troll var. 25k yaptığını söyleyen düz 25k yapmamıştır. Belki birkaç yüz kişi ile kaçırmış olma ihtimali var. Tam burslu tıp 25 bin küsur ile kapamış sanırım. YZ yüzünden herkes bilgisayar ve yazılım mühendisliğinin biteceğini düşünüp elektrik-elektronik veya tıp yazdı. Sadece bu bölümler değil çoğu bölüm böyle oldu gerçi. Ama kontenjanlarda düşüncede normal olarak tutmadı. Başta kontenjanları bu kadar fazla yapmasalardı. Önüne gelen üniversiteye girmeseydi böyle bir durum olmayacaktı.

@SF26 Marmara biyoloji 180bin ile kapamış gözüküyor bir sitede. 343 puan ile. Size nasıl gelmedi?
Bilmiyorum, YÖS ile giren öğrencilerden birisiyse kontenjanı uluslararası öğrenciye vermiş olabilirler.
Açıkçası artık bilmek de istemiyorum.
Sıktı yani. Her seferinde işin içinde iş olduğunu bile bile uğraşmaktan sıkıldım yani.

Bilmiyorum, YÖS ile giren öğrencilerden birisiyse kontenjanı uluslararası öğrenciye vermiş olabilirler.
YÖS için kontenjan ayrı. Tabii yabancı uyruklular bir şekilde YKS'ye giriyordur.
Öğretmenliği, osu, busu olmadan 107210253 kodlu Fen Fakültesi Biyoloji bölümünden mi bahsediyorsunuz?

Önceki mesajınızda sıralama için 140k demişsiniz, yerleştirme ve sayısal olduğunu varsayıyorum. Buraya göre 360-370 puan almış olmalısınız. Buraya göre bölüm genel kontenjanda 322-348 puanla almış. Bu da yaklaşık 170-230k ediyor.

Olayın daha anlaşılır olması için sınav sonucunu ve tercih listenizi paylaşabilir misiniz?

Kesin eminseniz bürokrasi yolculuğunda başarılar.

@SF26 bildirim gelmedi galiba.

Son düzenleme: