seeraddar

Yetkin
Dalgalanma var. Bu dalgalanma eşit bir şekilde dağılmıyor; belirli bir yerde toplanıyor. Daha ayrıntılı açıklamam gerekirse, benzer iki denemeyi ele alalım. Birinde Türkçeyi 38'e 1 yaptım; bu pazar girdiğim denemeydi. Cumartesi girdiğimde ise Türkçe 20 net, sosyalde 7 netti.

Yani cumartesi günü Türkçe 20 net, sosyal 7 netken; hemen bir sonraki gün olan pazar günü sosyal 20, Türkçe 38'e 1 oluyor. Ya da bunun tam tersi sayısal alanda oluyor. Fark etmiyor yani.

Bir anda böyle garip dalgalanmalar oluyor. Bunu nasıl aşabilirim?

Yani normalde dalgalanmalar normaldir fakat aradaki fark çok fazla sizde. Girdiğiniz denemelerdeki sıralamanıza bakabilirsiniz. Herkesin kötü yaptığı bir deneme de olmuş olabilir. Yanlışları analiz etmeye bakın. Benim de dalgalanmalar fazlaydı. Bir deneme 105, bir deneme 88 falan yapıyordum. Şu an daha stabil duruma geldi.

Ben kötü yapıyorum. Analizlik bir şey yok, saçma sapan bir yerden gidiyorum. Matematikte bana 4 merdivenin boyunu sormus ben 2 merdiven sanıp yanlış yapmışım mesela.
O tarz hataları bende çok yaptım. En yakın örnek olarak MSÜ de bile 2-3 tane böyle saçma hatam vardı.

Son düzenleme: