Calisthenics iyidir hocam, 1 saat ayırabiliyorsan yeter. Ders çalışabilmen için yeterince zaman vardır.
O konuya pek katılmıyorum, insan geliştiği bir konuda eksik kalmak istemez doğru ancak unutulan bir şey var. Vücudu da zorlamamak lazım. Zaten siz off-day'leri yaptığınızda, diyelim ki haftada 4 gün spor 3 gün off yapıyorsunuz. İsteseniz de bağımlı olamazsınız. Vücut izin vermez buna.

Sporu azaltın ama bırakmayın. Verebileceğim en iyi tavsiye budur.
30-40 dakikalık PPL antrenmanından kaç gün yapılmalı peki sizce hocam?

Hocam bence bırakmayın ben mezun senemde bırakmak gibi bir hata yaptım. 2 Ayda 10 kilo alarak deli gibi bir kas yapmıştım. Sonrasında mezuna kaldım derslere odaklanayım diye sporu bıraktım. Aldığım tüm kiloları verdim ve bütün kaslarım eridi. Sınavı kazandıktan sonra bir daha spora başladım fakat aynı motivasyonu bulamadım her ne kadar formumu toparlamış olsam da aynı kiloyu alamadım ve düzenli olarak spora gidemedim bir türlü. En sonunda da komple bıraktım.

Günde 30dk derse zaman ayırmak pek bir etki yaratmaz ama günde 30dk spor yapmak sağlığın, psikolojin ve beyinsel gelişimin üzerinde çok etkisini görürsün. Ayrıca üniversite sınavından sonra da hayat devam ediyor üniversite ye obez bir şekilde gitme. Antrenmanlarını ağır tut hem az vakit gider hem daha verimli olur.