SHERLOCKED
Başarılı
Babamla dikleşmek hiç istemiyorsan "he baba" deyip geçeceksin.
Son 99 gün. Stres tavan, aile baskısı, sigara kullanımı sebebi ile babadan baskı. Sigarayı bıraksam derse odaklanamıyorum. Her şey iç içe, sınav yetişecek o belli ama. Günde 10-12 saat çalışmak için çabalıyorum, olmuyor. Kalbim sıkışıyor artık, masa başına oturunca kusasım geliyor derler ya, bende de olmaya başladı. Fazla oturunca belim ağrıyor. 12 saat çalışmaz isem ya da 10 saat, istediğim yer gelmeyecek. Sınav son 100 günde kazanılır derler, öyle de bence. Ama vücudum resmen her şeye tepki veriyor, arkadaş yok 1-2 kişi dışında. Stres aşırı fazla germeye başladı beni. Ramazan, oruç vs. derken midem rahatlasın diye her yolu deniyorum, tepiyor. Halsizlik yaşıyorum, çözemedim. Masa başında lamba kullanıyorum, Pixar lambası aynı, acaba o mu baş ağrısı yapıyor? Resmen paranoyak oldum..
O işler 90'larda, 2000'lerde falan kaldı ya...
Tamam belki seni anlayamıyoruz, belki de anlıyoruz ama herkesin verdiği tavsiyeyi veriyor olabiliriz fakat durum böyle.
Baban çok iyi biliyorsa o öğretsin bir şeyler.
Ağır olmuştu derken? En fazla telefonunu, bilgisayarını yahut 2-3 tokat vurmuştur.
O zaman gizli gizli yapmak zorundasın ama en kısa zamanda kurtul sigaradan vb.
Aynı yollardan geçtim dostum. Maalesef ki insanlar bencil varlıklar. Annen baban veya akrabaların belki ayıplayacak, sana samimi olanlar bile en fazla 1 saat üzülüp yoluna devam edecek. Dertlerle baş başa kalacak yine sen olacaksın, bir odanın içinde. Hatta dışarı çıksan bile ait olamayacaksın. Seni çok iyi anlıyor ve süreci çok iyi biliyorum. Hayatta her şey aynı değil mi? Mesela birini seversin. "tamam bu" dersin hayaller kurarsın ve sonra hayatından birden çıkar veya çıkmak zorunda kalır, kendi yıkıntılarınla kalırsın. Velhasıl, hayat enkazlardan ibaret ama kendi enkazını kendin en iyi toplayansın. Seni senden başka senin kadar seven yok. Bunu zikret kendine ve sadece çalış. Sadece otur ve çalış verimli miydi, çalışabildim mi diye vesvese aşılama kendine. "ben çalıştım ve olacak, olmaz ise de canım sağ olsun ilk denemem oldu" de yoluna bak emin ol fırsat karşına çıkacak belki bu fırsat mezuniyette olur bu yüzden stres yapma. Çok prensipli çalışkan bir kız arkadaşım vardı okulda, çok stres yüzünden sınav anı istifra etti sınavı çöp oldu bu yüzden stres yapmadan çalış. Dini inançların varsa genel olarak yönelmek insanı belirsizlikten kurtarıyor.
Ramazan bitince beslenme işini halledicem, teşekkürler.Bazen ortam değiştirmek insana iyi gelir. Evde çalışıyorsanız kütühaneye veya kütüphanede iseniz farklı bir kütüphaneye gidebilirsiniz. Beslenme en kritik şeydir bu aylarda. İstersen 15 saat masa başında otur kötü beslenme ve yetersiz uyku ile odaklanamazsın. Beslenme ve uyku kalitesini arttırın. Ders çalışırken arada ayağa kalkıp yürüyün omurga sağlığı için.
Harçlık kesmek, konuşmamak ve neredeyse psikolojik baskı. İş bul çalış, senden umudu kestim vs vs. (YKS için) dışarıya her arkadaşlarımla gideceğimde haber verirdim son dakika olurdu planlar, hepsinde bir sorun oldu. Geçen sene hoşlandığım bir kız sende sinir problemi var deyip mesafe koymuştu. Bende o zamanlardan beri içime kapandım. Artık insanlar ailem hakkında bir şey öğrenmesin veyahut bana başka gözler ile bakmasını istemiyorum. Çünkü durumu gizlemek bazen imkansız oluyor.
Elhamdülillah. Doğru dedikleriniz, kendi enkazım bir oda içerisinde yaşanıp gidiyor. Toplamaya çalışıyorum ama dün gibi bazen insan içini dökecek biri bulamayınca "forum" topluluğuna başvuruyor.
Ramazan bitince beslenme işini halledeceğim, teşekkürler.