YKS sürecinde yaşanan ağır stres ile nasıl başa çıkılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 22723
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 351
  • Etiketler Etiketler
    stres yks
Babamla dikleşmek hiç istemiyorsan "he baba" deyip geçeceksin.

Bazen ortam değiştirmek insana iyi gelir. Evde çalışıyorsanız kütühaneye veya kütüphanede iseniz farklı bir kütüphaneye gidebilirsiniz. Beslenme en kritik şeydir bu aylarda. İstersen 15 saat masa başında otur kötü beslenme ve yetersiz uyku ile odaklanamazsın. Beslenme ve uyku kalitesini arttırın. Ders çalışırken arada ayağa kalkıp yürüyün omurga sağlığı için.

Harçlık kesmek, konuşmamak ve neredeyse psikolojik baskı. İş bul çalış, senden umudu kestim vs vs. (YKS için) dışarıya her arkadaşlarımla gideceğimde haber verirdim son dakika olurdu planlar, hepsinde bir sorun oldu. Geçen sene hoşlandığım bir kız sende sinir problemi var deyip mesafe koymuştu. Bende o zamanlardan beri içime kapandım. Artık insanlar ailem hakkında bir şey öğrenmesin veyahut bana başka gözler ile bakmasını istemiyorum. Çünkü durumu gizlemek bazen imkansız oluyor.

Elhamdülillah. Doğru dedikleriniz, kendi enkazım bir oda içerisinde yaşanıp gidiyor. Toplamaya çalışıyorum ama dün gibi bazen insan içini dökecek biri bulamayınca "forum" topluluğuna başvuruyor.

Ramazan bitince beslenme işini halledicem, teşekkürler.

Fark ettim hocam çünkü insanız ve benziyoruz aslında hepimiz öyle çok komplike farklarımız yok. İnsan içinden çıkamadığı durumlarda yardım arıyor, paylaşmak istiyor ama bilin ki bu süreçte hatta şu an siz, ben ve çalışan herkes aynı süreçte. Tek fark sabredenler bu süreci atlatıyor. Diğerleri döngüde hapsoluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…