seeraddar

Yetkin
Tutturmuş dershanede deneme sınavına gir diye. Benim daha temelim yok. TYT matematik kampında 30. gündeyim, önümde 40 gün var. Kimyada daha yarıya bile gelmedim. Dil bilgim yeni oturuyor, paragrafım ise hâlâ istediğim seviyede değil. Biyoloji ve fizikte zaten hiç temelim yoktu. Kitapta mesela "2.7" yazıyor, bu "27 bölü 10" ediyor; bana diyor ki "2.7'den bunu nasıl buldun, salladın mı?" o yüzden mi denemeye girmek istemiyorsun diye sorguluyor. Artık bu durum sinirimi bozmaya başladı. Bu sıcakta 4 saatimi saçma bir denemeye ayırmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denemeye gidip en azından öğrendiğiniz yerleri denemede yapıp yapamadığınıza bakabilirsiniz. Ki zaten neredeyse kimse yüksek netlerle başlamıyor. Onun dışında bu baskı hep olacaktır. Denemelerde netleriniz yükseldikçe size olan güvenleri artar ve baskıyı biraz azaltırlar.

Bence gidilebilir. Evde soru çözme baskısı ile sınav ortamında soru çözme baskısı aynı değil, bildiğiniz konulara kadar çözüp kendinizi sınava hazırlasınız. Çıkmanıza izin verilen kısımda da çıkarsınız sınavdan.

Tutturmuş dershanede deneme sınavına gir diye. Benim daha temelim yok. TYT matematik kampında 30. gündeyim, önümde 40 gün var. Kimyada daha yarıya bile gelmedim. Dil bilgim yeni oturuyor, paragrafım ise hâlâ istediğim seviyede değil. Biyoloji ve fizikte zaten hiç temelim yoktu. Kitapta mesela "2.7" yazıyor, bu "27 bölü 10" ediyor; bana diyor ki "2.7'den bunu nasıl buldun, salladın mı?" o yüzden mi denemeye girmek istemiyorsun diye sorguluyor. Artık bu durum sinirimi bozmaya başladı. Bu sıcakta 4 saatimi saçma bir denemeye ayırmak istemiyorum.
Selam kanka. Bu seneyi mezuna kalarak ama çok fazla sebepten dolayı YKS'ye hazırlanmayı istememiş birisi olarak sana birkaç tavsiye vermek istiyorum. Ben başta elektrik elektronik mühendisliği istiyordum daha doğrusu 50K ama olmadı. Bu sene ve 12'de hep senin gibi düşündüm denemeye gerek yok, konu öğreneceğim. Bu bir hata mı? Şu yaz kampın bitene kadar hayır. Ama en geç Ekim'den itibaren denemelerini aksatma ben girmediğim için pişmanım denemeye girmeyip uyuyordum vs. ailem ile çok kavga ettim benden nefret dahi ettiler bir dönem hala aram hiçbiri ile tam olarak düzelmedi. Bu dediklerinde haklı olsan bile sürekli bir çatışma yaşarsın onların dediklerini dinle. Onlara başardıklarını yani misal denemede 60 nete çıkardım gibi veya bugün TYT AYT mat yapamadım anlamadım de. Sürekli birisi ile kendinden bahset ki seni anlasınlar çok abartırsan laf ederler. Baskıdan kurtulman neredeyse imkansız çalış moral ve enerjini yüksek tut kendini ailenle aranı bozacak şeylerden muaf tutmaya çalış onlara güven ver ki gün gelince başaramazsan veya başarırsan çalıştı desinler. Çok uzun bir yol sorun olursa ders hakkında kaynak hoca konu yardımcı olabilirim. Kolay gelsin zor durumlar.