Kayra342727

Uzman
Arkadaşlar, hedefim yüksek. Ancak bu sene 9. sınıfta kaldım ve açıktan tekrar okuyorum. Okul hayatım boyunca hiç adam akıllı ders çalışmadım; ancak son bir aydır düzenli olarak ders çalışıyorum. Günde 5-6 saat çalışıyorum ama yetersiz gibi geliyor. Bazıları 11-12 saat çalışıyormuş; bu insanları geçmem lazım ki ben de onlar kadar çalışayım. Sizce günün yarısını (uyku zaten 8 saat) ders çalışarak geçirsem mental olarak bir sıkıntı yaşar mıyım?

Sosyallik anlamında asosyal değilim ama insanlarla konuşmuyorum, dışarı da çıkmıyorum. Fenalaşacak gibi birisi de değilim. Günde 11-12 saat ders çalışmak sizce mantıklı mı? Dediğim gibi hedefim yüksek; YKS’de derece istiyorum.

Sosyallik anlamında asosyal değilim dışarı çıkmasam insanlarla konuşmasam fenalaşacak gibi bir karakterimde yok olacaktı moderatör niye öyle demiş anlamadım.

Son düzenleme:
Kendine yetecek kadar çalış yeter, her insan farklıdır. Bazılarının 5 saatte yaptığını bazıları 3 saatte bazıları 7 saatte yapar. Kendini çok sıkmadan devam et, deneme sınavları vs. çöz, seviyeni görüp duruma göre arttır veya azalt. Zaten daha 9.sınıfsın, 9-10 saatler çok abartı olur.

9.sınıfı tam olarak bitirmeye odaklan. Plan oluştur, müfredata göre ilerle. O hafta işlenmesi gereken konuları çalış, yeterince iyi öğren kafi.

9.sınıf isen sadece işlediğinizi evde tekrar etmen yeterli. 11.sınıfta asıl çalışmaya başlarsın. Yüksek saatlerde 12.sınıfa geçtiğinde çalışırsın. Ve derece için 12.sınıfta yüksek saatler şart. 5-6 saat yeterli olmuyor(okul olmadığı zaman).ama bence senin gireceğin seneye kadar sistem değişir.

9. sınıftan günde 5-6 saat çalışmak gibi bir hata yapma. 1-2 saat yeter de artar. 11-12 saat de ya kolpa oluyor ya da verimsiz göz boyaması. Sakın ders için sağlığını gözardı etme. Dışarı çıkıp yürümeyi ve arkadaşlarınla takılmayı unutmaman lazım, senin şuan bulunduğun temponun 11’in sonlarına doğru olması gerekiyor.

9.sınıf isen sadece işlediğinizi evde tekrar etmen yeterli. 11.sınıfta asıl çalışmaya başlarsın. Yüksek saatlerde 12.sınıfa geçtiğinde çalışırsın. Ve derece için 12.sınıfta yüksek saatler şart. 5-6 saat yeterli olmuyor(okul olmadığı zaman).ama bence senin gireceğin seneye kadar sistem değişir.
Hocam açık lisedeyim o yüzden kendim çalışmak zorundayım. Kimya Biyoloji Fizik Matematik Edebiyat Din derslerim var Aralığın 20'sinde ve konuları yetiştiremem diye korkuyorum. Matematik ve Edebiyatta MEB'in tüm konularını bitirmem lazım diğer derslerde tüm konuların sadece yarısına kadar bitirmem lazım. Düzenli olarak çalışıyorum ama yetişmez diye korkuyorum. 5-6 saat çalışsam hergün bir derse yetişir mi sizce sınava kadar? Temelimde zayıf ayrıca.

Açık lisede okumadığımdan nasıl çalışsan daha mantıklı olur bilemiyorum. Ama açık lisedeysen eğer 5-6 saat yeterli olmayabilir. 7-8 saat çalışma iyidir. 8 saat uyusan 8 saat çalışsan 8 saat sana kalıyor.