k4moncik

Yetkin
Merhaba bu yıl sınav senemi iyi değerlendiremediğim için 150kden mezuna kaldım. TYT matematikte ilk 12 konu bitti, şu anda problemlerdeyim. Diğer branşlarda %30'da filanım. Çevremdeki herkes AYT'ye başladım, başlamazsan geç kalırsın diyor, ne yapacağımı bilmiyorum. Bundan dolayı son 3-4 gündür adamakıllı çalışamıyorum, masa başına oturduğumda aklıma hep bu geliyor. Kafayı yemek üzereyim. TYT denemelerinde 65-70 net civarı geliyor. AYT denemesi daha yapmadılar, girsem maksimum 30 gelir.

Geç mi kaldım? Geç kaldıysam günlük çalışmalarımı nasıl yürütmeliyim?

Hayır. 95-100 yapana kadar TYT kas. O sırada da AYT bakabilirsin ama önceligin TYT olsun. Ondan sonra AYT aban. AYT fen çabuk bitiyor zaten önce onu hallet. Daha sonra AYT matematik + TYT.

95 100 diyor aldanma, matematikte fonksiyonlar bittiği zaman ve diğer branşlarda bağlayıcı konular bittiği zaman AYT başla.

Zararın neresinden dönersen kardır. Başkalarına göre geç kaldın ama bu senin kötü olduğunun anlamına gelmez. Elbette daha önceden başlayanlar olduğu için o yüzden bir tık ötende. Bu konuda yapacak bir şey yok. Ancak farkı kapatmak senin elinde. 3-4 saat çalışmakla olmaz.

Konu sahibinin hedefini bilmeyerek öyle dedim. @k4moncik hedefiniz nedir?
50k üstü yapmam şart. Ailemi zor ikna ettiğim için bu sene elimden geleni yapmak zorundayım.

Zararın neresinden dönersen kardır. Başkalarına göre geç kaldın ama bu senin kötü olduğunun anlamına gelmez. Elbette daha önceden başlayanlar olduğu için o yüzden bir tık ötende. Bu konuda yapacak bir şey yok. Ancak farkı kapatmak senin elinde. 3-4 saat çalışmakla olmaz.
Konu bitiriyorum, sorularını çözüyorum. Konuyu anlamış olsam dahi yapmamış gibi hissediyorum. Günü hiçbir şey ellemeden bitirmiş hissiyatına kapılıyorum. 3 haftadır bu durum geceleri uyutmuyor.

95 100 diyor aldanma, matematikte fonksiyonlar bittiği zaman ve diğer branşlarda bağlayıcı konular bittiği zaman AYT başla.
Planıma göre kasım'ın 3. haftası gibi fonksiyonlar bitiyor. Fonksiyonları yapmam için ne kadar süre lazım? Geçen yıl dershanedeki hocalarımız yıla yaydığı için kaç haftada bitirebileceğimi idrak edemiyorum.

Konu bitiriyorum, sorularını çözüyorum. Konuyu anlamış olsam dahi yapmamış gibi hissediyorum. Günü hiçbir şey ellemeden bitirmiş hissiyatına kapılıyorum. 3 haftadır bu durum geceleri uyutmuyor.
Doktor değilim ama psikolojiden anlarım. Deneyimim var yani. Anksiyete gibi duruyor. Psikiyatriye git, merak etme yemez. İlla da ilaç verecek diye bir şart yok. Psikologla terapi uygulayabilir. Alaya alma dediklerimi. Erken teşhis çok önemli.