ornitorenk

Uzman
Yaptık bir kepazelik, apartman arasından geçiyordum giriş var baktım karşısı cadde yolu çıkış da vardır dedim yokmuş kaldırım varmış yolun bitiminde.

Şimdi ben kaldırımdan inmeye yakın zaten durma noktasındayım iki tane ince duba vardı arasından da tam bir araba gececek mesafe vardı dedim yavaş geçeyim. Küt diye sesle kendimdem geçtim o an. 20 cm'ye yakın yüksek bir kaldırımdı. Yedik bir nane deyip aşırı yavaş bir şekilde inerken arkayı da kütlettik.

Şimdi ciddi bir sorun olmuş mudur ya? Sesler az buz değildi yani. Karteri kontrol ettim yere damlayan herhangi bir şey yok. Direksiyonda çekme falan da hissetmiyorum ama o küt sesleri aklımdan çıkmıyor. İçim gitti. Kaldırım yüksek çünkü standarttan biraz fazla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arabada bir terslik hissetmiyorsanız sorun yoktur umarım. Yine de tanıdık usta varsa müsait olunca bi kaldırıp altına bakmasını rica etmek iyi olabilir. Geçmiş olsun

Yani 20 cm'lik bir kaldırımdı maksimum. Aşırı yavaş inmeme rağmen küt sesini yoğun hissettirdi. Araç 2013 Fiesta.
Nispeten yere yakın araçlar o yüzden temas normal ancak takılıp sürüklenme gibi olay olmadığı sürece sadece alttan vurması nispeten daha iyi. Görünende performansta vs bir sorun yoksa iyi atlatmışsınız deyip geçilebilir. Yine de aracın başka sebeplerden sanayide kaldırılacağı bir gün unutmayıp sorarsınız.

İlk arabamın her yeri çizik doluydu. Hep sürterdim bir yerlere. Tamponun icat edilme sebebi gibi bir şeydim. 😄 Merak etme benim ilk arabama bir şey olmadıysa seninkine de olmaz. İçin rahat olsun.

Böyle durumlarda genelde yere temas eden parça eğer muhafaza yoksa karter olur. Gözle kontrol edin, yağ kaçağı var mı diye. Eğer herhangi bir sızma varsa, sanayiye gitmenizde fayda var.

Vallahi 3-4 kere kontrol ettim bugün sızma yok, dediğim gibi kaldırım normal kaldırımlara göre 6-7 cm yüksekti bir tık. Tek avantajım durma noktasındayken oldu olay orada duba olmasaydı zart diye atlardım yola. Özellikle arka bölgeyi çok çok yavaş indirmeme rağmen yine o küt sesi arka taraftan da şiddetli çıktı. Bilmiyorum başka nasıl anlarım bir sorun olduğunu.

Vallahi 3-4 kere kontrol ettim bugün sızma yok, dediğim gibi kaldırım normal kaldırımlara göre 6-7 cm yüksekti bir tık. Tek avantajım durma noktasındayken oldu olay orada duba olmasaydı zart diye atlardım yola. Özellikle arka bölgeyi çok çok yavaş indirmeme rağmen yine o küt sesi arka taraftan da şiddetli çıktı. Bilmiyorum başka nasıl anlarım bir sorun olduğunu.
Araba normal kullanımda sürerken ses geliyorsa sorun vardır, yoksa yoktur. İçiniz rahat etmiyorsa ustaya gidebilirsiniz.

Araba normal kullanımda sürerken ses geliyorsa sorun vardır, yoksa yoktur. İçiniz rahat etmiyorsa ustaya gidebilirsiniz.
Yani ekstra bi ses fark etmedim ama. Eğer pür dikkat dinlersem illa farklı bi ses bulma ya da öyle sanma ihtimalim olabilir takıntılıktan da. Durduk yere çıkan bir ses yok gibi şimdilik. Direksiyonda çekme ve alt takımda sızıntı yoksa başka ciddi bir ihtimal olabilir mi?

Altını vurmak sadece ses ile emin olabileceğiniz bir şey değil. Motor alt koruma muhafazası var mı aracın bilemeyiz. İkinci el araçlarda genelde söküp atıyorlar onu, çok görüyorum. Lifte kaldırılıp göz ile de bir kontrol yararlı olur. Bunun için sizden para almazlar.