Aaltını vurmak sadece ses ile emin olabileceğiniz bir şey değil. Motor alt koruma muhafazası var mı aracın bilemeyiz. İkinci el araçlarda genelde söküp atıyorlar onu, çok görüyorum. Lifte kaldırılıp göz ile de bir kontrol yararlı olur. Bunun için sizden para almazlar.

Hocam, o ustadan ustaya değişir. Bir liftle araç kaldırmak, usta denen bazı kişiler tarafından yapılmıyor. Zira dediğiniz de doğru, haklısınız; gözle bakmak daha iyi olur, lifte kaldırıp.

Hocam, o ustadan ustaya değişir. Bir liftle araç kaldırmak, usta denen bazı kişiler tarafından yapılmıyor. Zira dediğiniz de doğru, haklısınız; gözle bakmak daha iyi olur, lifte kaldırıp.

Ne ustadan ustaya değişir, anlamadım? Motor muhafazasının yerine takılıp takılmaması mı? Lifte kaldırmak çok basit iş. Daha geçen gün kurumsal firmada süspansiyonlarda gördüğüm yağ benzeri şey için kaldırttım, ücret dahi almadılar ısrar etmeme rağmen. Lifte kaldırmıyorsa ustalıktan değil o, başından savmak için yapıyordur kendisine usta diyen kişi. Her dükkan açan da kendine usta diyor orası ayrı tabii. 5 dakika sürmüyor bile bu iş. Henüz rica ettiğim, kaldırmayan usta olmadı lifte aracımla gittiğimde. Hepsi de bakalım abi deyip kaldırdılar aracı kontrol amaçlı.

Bu arada kızdığım konu sen değilsin, esnafın gereksiz işgüzarlığı, yanlış anlaşılmasın.

Altını vurmak sadece ses ile emin olabileceğiniz bir şey değil. Motor alt koruma muhafazası var mı aracın bilemeyiz. İkinci el araçlarda genelde söküp atıyorlar onu, çok görüyorum. Lifte kaldırılıp göz ile de bir kontrol yararlı olur. Bunun için sizden para almazlar.
Almazlar mı? Sizi İzmir'e davet ediyorum. Yol tarifi isteyenden bile ücret alırlar burada. 😄

Almazlar mı? Sizi İzmir'e davet ediyorum. Yol tarifi isteyenden bile ücret alırlar burada. 😄

Hallederiz Sıla Hanım, siz adres söyleyin, geldiğimde bakalım ücret alabilecekler mi benden. Keza ömrümüz geçti sanayilerle, ustalarla ve yetkili servislerle. :cool:

İşte çevremdeki en eksik insan kişisi sizin gibi biri. Bu bilgili ve naif yaklaşımınız için minnettarım. 😄

Teşekkür ediyorum, onore oldum. :şimşek:

Biz dinozor nesli olduğumuz için neslimiz tükenecek ilerleyen yıllarda, 40'a kaldı 4 sene. :cool:

Yapay zeka yerimizi alacak ama bu ince çizgileri yakalayamaz yapay zeka hiçbir zaman, samimi değil her şeyden önce. O yüzden öğretebildiğimiz kadar öğretip kenarda çay içerken gençleri izlemek hayalim. 🥳

Teşekkür ediyorum, onore oldum. :şimşek:

Biz dinozor nesli olduğumuz için neslimiz tükenecek ilerleyen yıllarda, 40'a kaldı 4 sene. :cool:

Yapay zeka yerimizi alacak ama bu ince çizgileri yakalayamaz yapay zeka hiçbir zaman, samimi değil her şeyden önce. O yüzden öğretebildiğimiz kadar öğretip kenarda çay içerken gençleri izlemek hayalim. 🥳
Biz ona dinozor demeyelim de gençleri daha tecrübeli bir genç olarak kenardan izlemek diyelim bence. Çünkü oldukça bilgili, ilgili ve bu konulara zaman ayırmış birisiniz bu çok belli. 🙏 Ama bu yaşınızı 'dinozor' nesli içerisine sokmaz, hala genç nesil içindesiniz. Ayrıca daha öğrenecek ve sizi şaşırtacak çoook şey vardır, eminim. Diğer gençlerden farkınız bu yaşta edinmiş olduğunuz deneyimlerdir bence. 🥂👏

Oturduğun yerden de anlayabilirsin aslında. Ön iki düştüğü gibi vurduysan koruma/karter veya egzoz, ön ikiden biraz sonra ise marşpiyel veya kat tarafı sürtmüş olabilir. Travers de ihtimal dahilinde.

Bu durumlarda çarpma olunca hareket ettirme, aracın neresi çarpmış bak, sonrasında dikkatli şekilde çık sonra parçayı kontrol et, kontrol ettir.

Oturduğun yerden de anlayabilirsin aslında. Ön iki düştüğü gibi vurduysan koruma/karter veya egzoz, ön ikiden biraz sonra ise marşpiyel veya kat tarafı sürtmüş olabilir. Travers de ihtimal dahilinde.

Hocam arabada herhangi bir sorun yok yani ben bir şey fark etmiyorum. Yağ falan akıtmıyor alttan bakıyorum da. Gidişinde de anormallik yok. Zaten durma noktasıydı kaldırımdan inerken. Sadece fazla ses çıktı o kıllandırdı biraz. Kaldırım da yüksekti haliyle.