Sınav senesi olduğundan pek zamanım olmuyor. Sınav senem olmasa direkt yapardım.
Haftada 2 gün full body idmanı ve 200 kalori fazla ile de gayet güzel şeyler yapılabilir ama yine de siz bilirsiniz. Sınav senesinde her şeyden kendini soyutlamayı doğru bulmuyorum. En azından ben soyutlamadım ve istediğimi geçen sene elde ettim. Son birkaç ay dışında tâbi.
Çoğu insan ilgisizlik yüzünden kilo alır. Sizinle ilgilenecek birini bulursanız keyfiniz yerine gelir ve hayattan zevk alırsınız. Aslında diyetisyenler hayata küsmüş insanlar için varlar.
Çoğu insan fazla yediği için kilo alır. Makro saymak dünyanın en basit şeyi bence. Tâbi herkesin kendi tercihi de sırf bunun için para vermek saçma geliyor bana.

Çoğu insan fazla yediği için kilo alır. Makro saymak dünyanın en basit şeyi bence. Tâbi herkesin kendi tercihi de sırf bunun için para vermek saçma geliyor bana.

Burada bizim şu anki yaptığımız iş aslında bir nevi diyetisyenlik.

Kendine güvenen insan söylediğiniz gibi ne yediğini, ne yiyeceğini sayıp ona göre bir plan yapabilir.
Bende zamanında 130 kiloya kadar çıktım fakat kimseden yardım almadan kendi irademle kiloları verdim.

Para vermek yerine devlet hastanelerindeki diyetisyenlere başvuru yapılabilir. Evet biliyorum hastanedekiler sizler için kötü olabilir fakat imkanlar bunu el veriyor.

Bence böyle konularda gerçekten profesyonel destek alınması gerekir. Bu konularda bizim yapabileceğimiz tek şey arkadaşın sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için yol haritası çizmek olacaktır.

Burada biz doktor olmadığımız için ne söylersek söylelim arkadaşın bir zorunluluk hissetmeyeceğinden eminim. Bir doktora giderse doktor ona baskı kuracağı için kendi kendine bu olayı zorunluluk haline getirecektir.

Bu işler kesinlikle özveri ve disiplin ister. Başarı size gelmez, siz ona gidersiniz.