Ses aşırı yüksek ise (ki öyle görünüyor) değişim yapabilirler.

Oyunda çok olmasının sebebi ise yüksek FPS değerleri diye düşünüyorum. Mesela benim eski kartta tam yükteyken coil whine sesi çıkmaz iken düşük grafikli oyunların arayüzünde FPS 3000-5000 civarına çıktığında felaket ses çıkarıyordu.
Evet hocam ses aşırı yüksek, konuda da bahsettim; benchmark testinde yüksek değil çok garip.

Bence gaming gen ile görüşüp ekran kartının değerinde muadiliyle bir AMD veya NVIDIA ekra kartıyla değişim sağlamanız ASUS markası dışında. Sizin ekran kartınız 20 bin civarinda muadili olan XFX markasının ekran kartıyla değişim isteyebilirsiniz böyle sorunlar olacağını sanmıyorum.

Siz buna Coil Whine demişsiniz ama bu bildiğiniz düdüklü tencere. Kabul edilebilen eşiğin acayip üstünde. Değişilmesi şart. PC Hocası videoda bundan bahsetmedi mi? Onların test ettiği sürümde yoktu sanırım.
Evet Recep ağabey dediğin gibi düdüklü tencere gibi olıyor. Değişim yapmaları için tam olarak nasıl bir argüman sunmalıyım kendilerine karşı?

Evet Recep ağabey dediğin gibi düdüklü tencere gibi olıyor. Değişim yapmaları için tam olarak nasıl bir argüman sunmalıyım kendilerine karşı?

Köklü bir firmadır gaming gen böyle bir ses için argüman istiyorlarsa ne yazık ki biraz uğraştıracaklardır demektir bu kabul edilebilir ses değil değişim sağlıyacaklardır.

Bence gaming gen ile görüşüp ekran kartının değerinde muadiliyle bir AMD veya NVIDIA ekra kartıyla değişim sağlamanız ASUS markası dışında. Sizin ekran kartınız 20 bin civarinda muadili olan XFX markasının ekran kartıyla değişim isteyebilirsiniz böyle sorunlar olacağını sanmıyorum.
XFX markasının ekran kartını ben sitelerinde göremedim ama link atar mısınız?

Köklü bir firmadır gaming gen böyle bir ses için argüman istiyorlarsa ne yazık ki biraz uğraştıracaklardır demektir bu kabul edilebilir ses değil değişim sağlıyacaklardır.
Şu an bir argüman istemiyorlar hocam. Her ihtimale karşı önlem almak adına sormuştum.

XFX markasının ekran kartını ben sitelerinde göremedim ama link atar mısınız?

Sitelerinde olmayabilir fakat değişim sağlarlarken tüketicinin hakkını gözetemedikleri için kendileri temin edip değişim sağlamak zorundalar.(markayı aklıma gelen ilk marka olduğu için söyledim)

Benim bildiğim coilwhine ekran kartlarında değişiklik sebebi değil fakat bu ses aşırı fazla ekran kartı markanız nedir bu sorun daha çok markaların bobinleri kalitesiz kullandıkları için ortaya çıkıyor ve değişiklik gösteriyor.

Aslında satıcıların ve üreticilerin uydurduğu bir bahane bu. En azından TR bazında konuşacak olursam Tüketici Hakem Heyeti kararıyla değişim alanlar var.
IMG_2226.webp

Son düzenleme:
Aslında satıcıların ve üreticilerin uydurduğu bir bahane bu. En azından TR bazında konuşacak olursam Tüketici Hakem Heyeti kararıyla değişim alanlar var.
Teşekkürler hocam. Şimdiden değişim talep etmeli miyim yoksa kendilerinin sorun tespiti mesajını mı beklemeliyim? Daha ürünü yeni gönderdim kendilerine.

Videoları atmanız yeterli olmalı.
Bu durumu şimdiden kendilerine iletiyorum o zaman. Video + değişim talebi ile

Teşekkürler hocam. Şimdiden değişim talep etmeli miyim yoksa kendilerinin sorun tespiti mesajını mı beklemeliyim? Daha ürünü yeni gönderdim kendilerine.
Sen direkt sorununu yazıp değişim talep et. Zaten ne dersen de önce kartı test edip kontrol ederler. Sesin şiddetine göre değişim olup olmayacağına karar verirler. Sizin kart bülbül gibi şakıyor. Sorun olacağını sanmıyorum.

Bu durumu şimdiden kendilerine iletiyorum o zaman. Video + değişim talebi ile.

Evet Videoyu'da eklemeniz yararınıza olur.