ejderinoglu
Uzman
2 hafta içinde gümrükten geçerse şanslısınız, geçmezse sağlam vergi koyacaklar.
2 hafta içinde gümrükten geçerse şanslısınız, geçmezse sağlam vergi koyacaklar.
24 Ağustos öncesi gelirse sorun yok, sınır 150 Euro. Olur da 24’ünden sonra gümrüğe gelirse 30 Euro sınırına takılacak.
21inden önce gelirse sıkıntı yok.
24 Ağustos öncesi gelirse sorun yok, sınır 150 euro. Olur da 24'ünden sonra gümrüğe gelirse 30 euro sınırına takılacak.
Bundan sonraki Çin alışverişlerinde sepette anında %60 vergi. Blackboard.
Arkadaşım yerli malını üretecek yatırımcıyı çeksene, kendin aldığın astronomik vergiyi oraya yatırsana o zaman? Çiftçi şikayetçi, bir sürü, fabrika kapanmış, doğru düzün hiçbir sanayide pazarda saygın değiliz; neymiş. Yerli malıymış.
Vetsel telefon var? Casper PC var? Sarıkola var artık? TOGG var?Arkadaşım yerli malını üretecek yatırımcıyı çeksene, kendin aldığın astronomik vergiyi oraya yatırsana o zaman? Çiftçi şikayetçi, bir sürü, fabrika kapanmış, doğru düzün hiçbir sanayide pazarda saygın değiliz; neymiş. Yerli malıymış.
Bilgisayar donanımında sıfırız.
Teknolojik hiçbir atılımımız yok.
Mühendisler mezun oluyor, tak savunma sanayi. Hiç mi bu adamların çalışacağı savunma sanayi gibi talep gören bir sektör yok ya devlet yardımı gören? Abi adamlar savunma sanayi dışında hiçbir yere talep çekmiyorlar ki? Orası da apayrı. Üzülüyorum, 5 sene sonra mezun olduğumda ülkeme teknolojik açıdan faydalı olmak isterdim.
Vestler ve Casper donanım birleştiriyor, donanım üretmiyor diye biliyorum.Yani Alibaba, Aliexpress, Ebay, Amazon gibi yerlerden aldığımız 750 TL'lik bir ürüne 450 TL vergi eklenecek. 1000 TL'yi (30 Euro) geçen bir şey aldıysanız zaten artık sıkıntı..
Vetsel telefon var? Casper PC var? Sarıkola var artık? TOGG var?