mercha
Uzman
Herkese selam,
Umarım keyifler yerindedir. Bir süredir kullandığım ve son zamanlarda gereksiz sorunlar çıkarıp beni kendisinden soğutan iPhone 11 Pro telefonumu 17.000 TL'ye satarak elden çıkardım ve şimdi bütçemin üzerine biraz daha ekleyip kendime güzel bir yükseltme yapmak istiyorum. Ancak iki seçenek arasında fena halde sıkışıp kaldım ve tecrübelerinize danışmak istedim.
Kafamdaki senaryolar şu şekilde:
1. seçenek: yaklaşık 25.000 - 30.000 TL bandında bir iPhone 15 Pro almak.
2. seçenek: bütçeyi fazla zorlayıp, süreci daha fazla uzatarak 35.000 - 40.000 TL civarı bir bütçeyle iPhone 16 Pro almak.
Bu noktada siz değerli Techolay forum üyelerine birkaç sorum olacak:
Umarım keyifler yerindedir. Bir süredir kullandığım ve son zamanlarda gereksiz sorunlar çıkarıp beni kendisinden soğutan iPhone 11 Pro telefonumu 17.000 TL'ye satarak elden çıkardım ve şimdi bütçemin üzerine biraz daha ekleyip kendime güzel bir yükseltme yapmak istiyorum. Ancak iki seçenek arasında fena halde sıkışıp kaldım ve tecrübelerinize danışmak istedim.
Kafamdaki senaryolar şu şekilde:
1. seçenek: yaklaşık 25.000 - 30.000 TL bandında bir iPhone 15 Pro almak.
2. seçenek: bütçeyi fazla zorlayıp, süreci daha fazla uzatarak 35.000 - 40.000 TL civarı bir bütçeyle iPhone 16 Pro almak.
Bu noktada siz değerli Techolay forum üyelerine birkaç sorum olacak:
- Sizce aradaki yaklaşık 10.000 TL'lik fiyat farkı, iPhone 16 Pro'nun yenilikleri için vermeye değer mi?
- Yurt dışı bir cihaz almanın uzun vadedeki artıları ve eksileri nelerdir? Özellikle garanti durumu ve ikinci el satışı gibi konular beni düşündürüyor.
- Hangisi sizce daha mantıklı bir finansal karar veya daha iyi bir fiyat/performans (F/P) seçeneği olur?
- Daha önce yurt dışı cihaz kullanmış olanlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Süreçte herhangi bir zorlukla karşılaştınız mı?