Merhaba değerli Techolay sakinleri. Ben 10.sınıfta bir kardeşinizim. Aktif olarak Anadolu Lisesi'nde okuyorum. Türkiye'deki siyasi olaylar ve ekonomik sebeplerden dolayı yurt dışında okumayı planlamaya başladım. Ailemden yana bir sorun olacağını pek sanmıyorum. Şu an aşırı derecede gelecek kaygısı yaşıyorum. Kendime bir kariyer planı çizmem gerektiğini düşünüyorum. Büyük bir ihtimal sayısal seçeceğim. Normalde sayısalım o kadar iyi değildir ancak çalışırsam yapabildiğimi bildiğim için sayısal seçmeyi planlıyorum. Yurt dışı olarak Fransa, İspanya, İtalya gibi ülkeleri daha çok düşünüyorum. Almanya'da hayallerim arasında ancak orada yaşayan tanıdıklarım Almanya'ya artık vergilerden dolayı gelmenin mantıklı olmadığı onun yerine diğer Avrupa ülkelerine gitmenin daha isabetli bir karar olacağını söylüyorlar. Şu an ne yapmalıyım? Nelere çalışmalıyım? Yurt dışında üniversite okumak zor mu? Bir de üniversiteyi orada okuduktan sonra orada kalmak zor mu? Şu an nasıl bir plan yapmalıyım? Benim yerimde olsanız neler yaparsınız? Evet biraz farkındayım çok soru sordum ancak ben bu soruların cevabını veremediğim zaman stresten uyuyamadığım zamanlar bile oluyor. Çok kafaya takıyorum maalesef :'(