Yurt dışında yaşayan veya gitmiş kişiler ne söyleyebilir?
Detaylar
Kim cevapladı?Genel olarak önceden Britanya kolonisi olmuş yerlerde daha fazla kullanılıyor.
2013 ve 2015 yıllarında 2 kez Güney Kore'de bulundum. Seoul dışında küçük şehirlerde (Busan gibi) İngilizce iletişim kurmanız zor. Seoul'da durdurup yol sorduğum insanların çoğunluğu İngilizce biliyordu.
Ana dili İngilizce olmayan bir de Bulgaristan'da bulunmuştum 2018'de. Sofia'da gençlerle İngillizce iletişim kurmak zor değildi.
Ana dili İngilizce olmayan bir de Bulgaristan'da bulunmuştum 2018'de. Sofia'da gençlerle İngillizce iletişim kurmak zor değildi.
- Makaleler
- 1
İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka ve Hollanda gibi ülkelerde kendinizi İngiltere’de gibi hissediyorsunuz. Hatta bazılarının İngilizlerden daha iyi İngilizce konuştuğundan eminim. Diğer yandan, İspanya gibi ülkelerde genellikle sadece turistik yerlerde İngilizce konuşan insan bulabiliyorsunuz. Fransa’da da turistik bir yerde değilseniz en azından sorunuzu cevaplayacak kadar konuşabiliyorlar ama çoğunlukla Fransızca konuştuğum için özellikle denemedim.
A
agg1401
Ziyaretçi
@Liberteen Vay be, o zaman Japonca öğrenmek farz oldu. Genellikle Asya ülkeleri öyle demek ki.
Yurt dışında yaşayan veya gitmiş kişiler ne söyleyebilir?
İskandinav ülkelerinde İngilizce bilen insan oranı yüksek %70-%80 diyebilirim. Almanya'da %60 falandır. Hollanda'da %70'dir. Fransa da %50'dir. Akdeniz ülkeleri biraz bizim gibi diyebilirim ama tabii onların dili ingilizceye daha yakın olduğu için onlarda bizden yüksektir ama net bir oran veremem. Bildiklerim bu kadar. Yanlışım olabilir.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Vodafone Yanımda Premium fatura indirimi kaç TL üzerinde geçerli?
- Caner Uncu
-
-
Akaryakıt istasyonunda market satış görevlisi olarak çalışılır mı?
- Baby Driver
-
-