AMOUK

Çalışkan
Yer
Mamak
Arkadaşlar İngilizce öğrenmek istiyorum ama internetten bir türlü öğrenemiyorum. İngilizce seviyemi tam bilmemekle beraber tahminen A2. Lise 2'yim şu an ama yurt dışında üniversite okumak gibi bir planım olduğu için İngilizce öğrenmem gerek. İnternetten baktığımda kursları öneren çok insan gördüm. Benim yaşadığım yerdeki English Time kursunu çok önerdiler. Normalde kurs işine karşıyım ama neredeyse 1 haftadır internetten İngilizce öğrenmeye çalışıyorum, hala bir faydasını göremedim. Hiçbir şey öğrenemedim. Sizce kursa falan gitmem mantıklı olur mu?

Üniversite hazırlık kitaplarıyla çalış.
Contemporary Topics, Speak Booklet ve Writing Booklet gibi kitapları öneririm.
Bir de kursa gideceksen eli yüzü düzgün bir kursa git, merdivenaltı kurslarda B1 üstünü görmek pek mümkün değil.

Üniversite hazırlık kitaplarıyla çalış.
Contemporary topics, speak booklet ve writing booklet gibi kitapları öneririm.
Bir de kursa gideceksen eli yüzü düzgün bir kursa git, merdivenaltı kurslarda B1 üstünü görmek pek mümkün değil.

Var mı? Hocam önerdiğiniz bir kurs. Ankara'da yaşıyorum. Mamak, Çankaya'daki kurslara gidebilirim.

Sevdiğin şeylerin İngilizcesini yaparak öğrenebilirsin. Mesela oyun oynayarak veya müzik dinleyerek ama İngilizce dilinde olması gerekiyor. Kitap okuma ve İngilizce öğrenme kitaplarını da çözmelisin.

Arkadaşlar İngilizce öğrenmek istiyorum ama internetten bir türlü öğrenemiyorum. İngilizce seviyemi tam bilmemekle beraber tahminen A2. Lise 2'yim şu an ama yurt dışında üniversite okumak gibi bir planım olduğu için İngilizce öğrenmem gerek. İnternetten baktığımda kursları öneren çok insan gördüm. Benim yaşadığım yerdeki English Time kursunu çok önerdiler. Normalde kurs işine karşıyım ama neredeyse 1 haftadır internetten İngilizce öğrenmeye çalışıyorum, hala bir faydasını göremedim. Hiçbir şey öğrenemedim. Sizce kursa falan gitmem mantıklı olur mu?
Öncelikle kurslara gidebilirsin onda bir şey yok. Ama sadece kurs ile hiçbir dili öğrenemezsin. O dile maruz kalacaksın. Bütün kullandığın aletlerin dilini İngilizce yapacaksın. Sabah akşam kelime öğreneceksin. Bunları yapmadan hiçbir dili öğrenemezsin.

Reading ve listening yaparak.

Bir hafta çok kısa bir süre ilerleme hissetmemeniz normal. Kursa gitseniz de gitmeseniz de dilde akıcılık için yüzlerce saat gerekiyor.

Kurallara ağırlık vermeden kelime ve kalıp öğrenip bol bol dinleme yapsanız bile birkaç yüz saat içerik dinlemeden duyduğunuz anda anlama başlamıyor. Her türlü bol içerik izlemek, dinlemek lazım bunun gelişmesi için. Kurs size temel kelime, kalıp, kural öğreniminde yardımcı olur. Bol bol ingilizce içerik izlemedikçe sadece bunları bilmek dili anlamak da bir işe yaramıyor.

Kursta çok başarılı olup ingilizce video izlemeseniz, okumazsanız şöyle olur. Kursta geldiğiniz seviyedeki metinleri oturup cümle cümle çevirip okuyarak anlayabilirsiniz ama biri karşınızda ingilizce konuşurken takip etmekte çok zorlanırsınız. Kafada sürekli çeviri yapmaya çalışırsınız çünkü, o da yetişmez. Akıcılık için İngilizceden duyduğunuz gibi anlamanız gerekiyor, çeviri yapmadan ingilizce olarak anlamanız gerekiyor. Bunun için de bol bol seviyenize uygun ingilizce video izlemek, dinlemek gerekiyor.

Kurs size temel kelime, kalıp, kural bilgisi dışında bir şey katamaz. Burada olay size kalıyor. Bunlara kendiniz de çalışıp içerik tüketerek ilerleyebilirsiniz. Kursta da bu temeli alıp yine o arada içerik izleyerek devam edebilirsiniz. Kurs bunun için çok vakit alan bir şey bence. Bence ideali zamanın %20-30'u bu temellere çalışarak kalan %70-80 ise içerik izleyerek geçirilmeli. Teorik bilgi, kelime ezberi bol bol örnek görmeden kesinlikle oturmuyor. Bizdeki dil öğrenimdeki en temel sorun teoriye ağırlık verip yeterince içerik izlememekten, okumamamaktan kaynaklanıyor. Derste zaten bu olmaz, bireysel bir çalışma çünkü. Kurs bu açıdan çok verimsiz bence çünkü vaktin çoğu teoriye gidecek, yolda kursa gidip gelmeye gidecek.

Son düzenleme: