21611

Becerikli
Üniversitemi yurt dışında iyi bir üniversitede okumak istiyorum. 11.sınıfa geçtim ve geç kalmış da olabilirim. Şu anlık üniversite portfolyom için neler yapabilirim? Bu yurt dışında okuma konusunu uzun zamandır takip etmiyorum, pek bilgim yok. Sizce kabul almak için sınavlar dışında neler yapılabilir?

Türkiye'de eş değer bir üniversiteye yerleşip yurt dışı üniversitelerine başvurabilirsiniz. Bu yöntem daha kolay çünkü kötü bir Anadolu üniversitesine yerleşseniz bile Avrupa'da gideceğiniz üniversite daha iyi oluyor. Diğer seçenek ise sat sınavına girmek. Türkiye dahil çoğu ülke sat ile kabul alıyor. Tabii bunların yanında dil sınavı şart. Avrupa için IELTS Amerika için TOEFL şartı mevcut.

Türkiye'de eş değer bir üniversiteye yerleşip yurt dışı üniversitelerine başvurabilirsiniz. Bu yöntem daha kolay çünkü kötü bir Anadolu üniversitesine yerleşseniz bile Avrupa'da gideceğiniz üniversite daha iyi oluyor. Diğer seçenek ise sat sınavına girmek. Türkiye dahil çoğu ülke sat ile kabul alıyor. Tabii bunların yanında dil sınavı şart. Avrupa için IELTS Amerika için TOEFL şartı mevcut.
Tamam ama mesela Harvard, tabii ki hedefim bu kadar da yüksek değil ama yapabildiğim kadarını yapacağım, bu üniversite için farklı bir deneyimlerimizin de olması gerekmez mi? Yani böyle farkımız olması gerek, bu farkı ne ile sağlayabiliriz? Sorum buydu.

Tamam ama mesela Harvard, tabii ki hedefim bu kadar da yüksek değil ama örnek olsun, bu üniversite için farklı bir deneyimlerimizin de olması gerekmez mi? Yani böyle farkımız olması gerek, bu farkı ne ile sağlayabiliriz? Sorum buydu.
Elbette var. Okul klüplerinde olup olmadığın, sosyal yardım kuruluşların da aktif olman, projelerde aktif olman gibi durumlar var. Ha bir de el konulacak €12000 olacak.

Elbette var. Okul klüplerinde olup olmadığın, sosyal yardım kuruluşların da aktif olman, projelerde aktif olman gibi durumlar var. Ha bir de el konulacak €12000 olacak.
Aynen ben de öyle bir şey yapmak istiyorum ama mesela bir yardım kuruluşuna nasıl katılacağız? Yani ne aratacağım da katılabilirim? Daha önce hiç katılan görmediğim için 0 bilgim var.

Tamam ama mesela harvard, tabii ki hedefim bu kadar da yüksek değil ama yapabildiğim kadarını yapacağım, bu üniversite için farklı bir deneyimlerimizin de olması gerekmez mi? Yani böyle farkımız olması gerek, bu farkı ne ile sağlayabiliriz? Sorum buydu.

Elbette lise süreci önemli. Sosyal faaliyetlere aktif katılmak ve projeler yapmak lazım. Ben her sene eshg gibi Avrupa ve Amerika kaynaklı uluslararası makaleler yazardım. 4 sene boyunca bunu yaptım.

Aynen ben de öyle bir şey yapmak istiyorum ama mesela bir yardım kuruluşuna nasıl katılacağız? Yani ne aratacağım da katılabilirim? Daha önce hiç katılan görmediğim için 0 bilgim var.

Vakıflara katılın.

Har(a)ç ücreti. :müthiş:

Elbette lise süreci önemli. Sosyal faaliyetlere aktif katılmak ve projeler yapmak lazım. Ben her sene eshg gibi Avrupa ve Amerika kaynaklı uluslararası makaleler yazardım. 4 sene boyunca bunu yaptım.

Vakıflara katılın.

Har(a)ç ücreti. :müthiş:
Hocam önerdiğiniz bir vakıf var mı? Deneyimlediğiniz falan.

Lösev vb yerlere üye olarak gönüllü katılım sağlayabilirsin. Niyet mektubu yazman gerekecek, öğretmenlerinden referans mektubu istemen gerekecek. Para, vize meselesi hallolsa bile yurtta kalman veyahut kendine airbnb tarzı geçindirmek gerekecek. Haftada yanlış hatırlamıyorsam 40 veya 30 saat çalışma süren olacak bisikletle kargo VS dağıtırsın ama çok büyük paralar bekleme.

Ben gitmedim vakıfa. Şu an Türkiye'de okuyorum ama yüksek lisansımı yurt dışında yapacağım. Önemli olan dil bilginizi üst düzeyde tutup dünya çapında yapılan makale ve diğer kategorideki yarışmalara katılmanız. Örnek siteler bıraktım aşağıya.
Aynı düşüncedeyim. Bölümüm zaten temel bilimlerden ve hsk 5 için çabalayıp Çine gidicem. Sat ile uğraşmak yerine bu daha mantıklı geliyor.

Lösev vb yerlere üye olarak gönüllü katılım sağlayabilirsin. Niyet mektubu yazman gerekecek, öğretmenlerinden referans mektubu istemen gerekecek. Para, vize meselesi hallolsa bile yurtta kalman veyahut kendine airbnb tarzı geçindirmek gerekecek. Haftada yanlış hatırlamıyorsam 40 veya 30 saat çalışma süren olacak bisikletle kargo VS dağıtırsın ama çok büyük paralar bekleme.

Aynı düşüncedeyim. Bölümüm zaten temel bilimlerden ve hsk 5 için çabalayıp Çine gidicem. Sat ile uğraşmak yerine bu daha mantıklı geliyor.
Yurt dışına çıkabilmenin birkaç yolu var.
1-Mevcut yks sıralaman ile
Almanya, İtalya(bu aralar sorunlu) gibi Avrupa ülkelerine mevcut sıralaman ile girebilirsin. Üniversitelere başvuran gerekiyor. Bazıları ders kaydı yaptırmanı sorun olarak görebiliyor.

2-Sat, AP, IB programları
Bu programlardan yüksek puanlar alsan bile istediğin üniversiteye giremeyebilirsin çünkü tek başlarına yeterli değil ve bu programların yanında iyi dil bilgisi, aktif katılım gösterilen projeler, yazdığın makaleler ve birçok şeye daha bakılıyor.

3- Yüksek lisans ile gitmek.
Yüksek lisans ile Avrupa'daki haraç kısmını düşünmezsek niyet mektubu ve referansların yeterli olacaktır. Eğer Çin gibi ülkelere yl ile gitmek istersen çin hükümet bursu okul ücreti dahil, yurt ücreti ve harçlığın dahi ödemekte ama hsk yani Çince engeli var. Daha 11.sınıfsın dil öğrenirsin.

4-Parayı basıp gitmek.
Parayı bassan bile bazı ülkelerde örneğin İspanya'da bazı sınavlara girmen gerekiyor ama Moskova ünide yanlış hatırlamıyorsam böyle bir zorunluluk yok.

Tavsiyem, istersen dinle. İstemezsen dinleme. 11.sınıfta tekrar etmeye başla ve tyt-ayt sınavlarına gir. İstediğin bölüm gelirse yüksek lisans ile gitmeye çalış. İstediğin bölüm gelmezse sat, AP... ile denersin.

Yardım kuruluşu olarak unicef, lösev... Çokca var oldu da yurt dışına makedonyaya gidersin orada yardıma ihtiyacı olanlar içinde yapabilirsin ve yurt dışında da yardım kuruluşlarında aktif olduğunu gösterirsin.

Son düzenleme:
Lösev vb yerlere üye olarak gönüllü katılım sağlayabilirsin. Niyet mektubu yazman gerekecek, öğretmenlerinden referans mektubu istemen gerekecek. Para, vize meselesi hallolsa bile yurtta kalman veyahut kendine airbnb tarzı geçindirmek gerekecek. Haftada yanlış hatırlamıyorsam 40 veya 30 saat çalışma süren olacak bisikletle kargo vs dağıtırsın ama çok büyük paralar bekleme.

Aynı düşüncedeyim. Bölümüm zaten temel bilimlerden ve hsk 5 için çabalayıp Çin'e gideceğim. Sat ile uğraşmak yerine bu daha mantıklı geliyor.

Yurt dışına çıkabilmenin birkaç yolu var.
1-mevcut YKS sıralaman ile.
Almanya, İtalya(bu aralar sorunlu) gibi Avrupa ülkelerine mevcut sıralaman ile girebilirsin. Üniversitelere başvuran gerekiyor. Bazıları ders kaydı yaptırmanı sorun olarak görebiliyor.

2-sat, AP, ıb programları.
Bu programlardan yüksek puanlar alsan bile istediğin üniversiteye giremeyebilirsin çünkü tek başlarına yeterli değil ve bu programların yanında iyi dil bilgisi, aktif katılım gösterilen projeler, yazdığın makaleler ve birçok şeye daha bakılıyor.

3- yüksek lisans ile gitmek.
Yüksek lisans ile Avrupa'daki haraç kısmını düşünmezsek niyet mektubu ve referansların yeterli olacaktır. Eğer Çin gibi ülkelere yl ile gitmek istersen Çin hükumet bursu okul ücreti dahil, yurt ücreti ve harçlığın dahi ödemekte ama hsk yani Çince engeli var. Daha 11.sınıfsın dil öğrenirsin.

4-parayı basıp gitmek.
Parayı bassan bile bazı ülkelerde örneğin İspanya'da bazı sınavlara girmen gerekiyor ama Moskova üniversite de yanlış hatırlamıyorsam böyle bir zorunluluk yok.

Tavsiyem, istersen dinle. İstemezsen dinleme. 11.sınıfta tekrar etmeye başla ve TYT-AYT sınavlarına gir. İstediğin bölüm gelirse yüksek lisans ile gitmeye çalış. İstemediğin bölüm gelmezse sat, AP... İle denersin.

Foundation yani hazırlık okuyarak özel seçeneğide mevcut. Sadece OBP ile alıyorlar. Macaristan, Avusturya, Polonya gibi ülkelerde mevcut.