Ben şu an o yaşta olsaydım şu ülkeleri düşünürdüm:

• ABD (Idaho, Montana, Wyoming, Colorado, North Dakota, South Dakota, Nebraska, Kansas, Minnesota, Iowa, Missouri, Wisconsin, Illionis, Indiana, Ohio)
  • Kanada
  • Yeni Zelanda
  • Avusturalya
  • İsviçre
  • Lüksemburg
  • Lihtenştayn
  • Norveç
  • Danimarka
  • Finlandiya
  • Almanya
  • Hollanda

Ben şu an o yaşta olsaydım şu ülkeleri düşünürdüm:

• ABD (Idaho, Montana, Wyoming, Colorado, North Dakota, South Dakota, Nebraska, Kansas, Minnesota, Iowa, Missouri, Wisconsin, Illionis, Indiana, Ohio)
  • Kanada
  • Yeni Zelanda
  • Avusturalya
  • İsviçre
  • Lüksemburg
  • Lihtenştayn
  • Norveç
  • Danimarka
  • Finlandiya
  • Almanya
  • Hollanda
ABD'deki çoğu okul uçuk fiyat, Kanada/Zelanda vize vermiyor.
İsviçre/Lüksemburg/Lihtenştayn çok pahalı ve vize vermiyorlar eskisi gibi.
Norveç/Danimarka vizeleri 4-5 sene önce neredeyse tamamen kesti.
Hollanda'daki okul harçları yüksek.
Almanya/İtalya/İspanya/Portekiz/Fransa/Portekiz/Polonya gibi ülkeler geriye kalıyor.
Aralarında ekonomik açıdan daha az zorluğu olan ülkeler Almanya/Polonya/Portekiz ve İtalya. Beşeri mühendisliklerde Almanya'nın diploma prestiji çok yüksek.
Polonya'nın Varşova ve Jagiellonia Üniversiteleri dışında sıralaması yüksek bir okulu yok.
Görselliğin ön planda olduğu bölümlerde ise İtalya/Portekiz ve Fransa'daki okullar ön planda. Özellikle Milano-Bocconi ve Sorbonne bu alanlarda başı çeken okullar arasındalar.

Mesajıma ek geçeyim; ABD/Kanada/İsviçre/Norveç/Danimarka gibi ülkelerin okullarında tam burslu okumak için akademik başarılarınızın yanı sıra inovasyon yönetiminiz, ekip çalışmalarına uyumluluk, hızlı çözümleme, pratik zeka, proje oluşturma gibi durumları da inceliyor. Özellikle projeleriniz kabul görecek seviyedeyse bu okullar zaten sizi kazanmak için yarışıyorlar.

Demeden bilemem. Geçiştirmek isterim çünkü şu anki tek isteğim o. Hiç bir şeyin bunu engellemesine izin vermem sorunlarımı da hallederim mentalindeyim.
Ben de tam 9. sınıfta (Karantina zamanı) ilerde Almanya'ya ya da Kanada'ya gitmek istiyordum ama bu isteğim 11-12. sınıfta gitti.
Evet mantıklı geliyor çok para alıyorsun. Türkiye şartları berbat adalet yok kim vurduya gidiyorsun. Saçma şeylere fazla ceza veriyorlar. Ucubelerle dolu bir ülke. Biliyorum ama oralar soğuktur Japonya dedigin yerler, Manisada'sın. Deniz var sıcak oralar ama Japonya öyle değil soğuk, tenha. Her yer teknolojiye bağımlı ya da köle olarak yaşayan insan dolu. Zorlanırsın. Şimdi derslerde seni çok zorluyor kolay yola kaçıp dil öğrenmek istiyorsun.
Ama sana söyleyeyim birkac ay sonra dil öğrenmeyi bırakacaksın. Çünkü dil zorlaşacak ve ugraşmak istemeyip boşvereceksin. O yüzden eğer gerçekten gitmek istiyorsan oranın resimlerine bak kesin gitmek istediğin bölümü seç ve araştır.
Çünkü beyin belirsizliği sevmez ve hedefine asla ulaşamazsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha Türkiye'deki lisede insanlarla konuşamazken, Japonlar gibi ırkçı bir milletle hiç konuşamazsın. Hele siyahsan, yiyeceğin zorbalık devasa olur.

Almanya/İtalya/İspanya/Portekiz/Fransa/Portekiz/Polonya gibi ülkeler geriye kalıyor.
Aralarında ekonomik açıdan daha az zorluğu olan ülkeler Almanya/Polonya/Portekiz ve İtalya. Beşeri mühendisliklerde Almanya'nın diploma prestiji çok yüksek.
Polonya'nın Varşova ve Jagiellonia Üniversiteleri dışında sıralaması yüksek bir okulu yok.
Görselliğin ön planda olduğu bölümlerde ise İtalya/Portekiz ve Fransa'daki okullar ön planda. Özellikle Milano-Bocconi ve Sorbonne bu alanlarda başı çeken okullar arasındalar.

Mesajıma ek geçeyim; ABD/Kanada/İsviçre/Norveç/Danimarka gibi ülkelerin okullarında tam burslu okumak için akademik başarılarınızın yanı sıra inovasyon yönetiminiz, ekip çalışmalarına uyumluluk, hızlı çözümleme, pratik zeka, proje oluşturma gibi durumları da inceliyor. Özellikle projeleriniz kabul görecek seviyedeyse bu okullar zaten sizi kazanmak için yarışıyorlar.
O dediğiniz özellikleri neylere katılırsam edinirim? Tübitak gibi projeler mi?

Daha Türkiye'deki lisede insanlarla konuşamazken, Japonlar gibi ırkçı bir milletle hiç konuşamazsın. Hele siyahsan, yiyeceğin zorbalık devasa olur.
Normalde sosyal biriyim. Alışmam uzun sürebiliyor. Önceki okulumda da herkes futbolcuydu ama anlaşmıştım buradakiler önceden kendini tanıyor diye zorlanıyorum.

O dediğiniz özellikleri neylere katılırsam edinirim? TÜBİTAK gibi projeler mi?

Normalde sosyal biriyim. Alışmam uzun sürebiliyor. Önceki okulumda da herkes futbolcuydu ama anlaşmıştım buradakiler önceden kendini tanıyor diye zorlanıyorum.

Bende sadece yaşıtlarıma sosyal olabiliyorum, şu an stajda acı çekiyorum.

Bende sadece yaşıtlarıma sosyal olabiliyorum, şu an stajda acı çekiyorum.
Neden hocam?

Tercüman olmak istiyorum ama 4-5 dilde ne okumalıyım? Bölüm olarak?

Son düzenleme:
Bilmiyorum, yaşça büyük olunca sebepsizce sosyalleşemiyorum. 3 gündür boş boş oturuyorum. Dün çıkışta adam bana kızdı: "Ne sohbet ediyorsun? Sen konuşuyorsun, ne yemek yiyorsun?" diye. Sohbete dâhil olamıyorum, çünkü adamların sohbeti hiç ilgimi çekmiyor. Klasik yaşlı muhabbeti.

Son düzenleyen: Moderatör: