YD malı getirtip utanmadan %1000 kar ederek satmaya çalışmak mı dersin yoksa kendi ürününü yapıp rekabetçi olmayan uçuk fiyatlar istemek mi?

Evet, karşınızda yandaş ticareti. İşin komik tarafı yandaşları vergi vermiyor. Ne anladım ben bu işten. Anca bahane üretiyorlar. Teoride ve uygulanışta hep yalandalar.

Daha bu yapılanlara adamakıllı ses çıkartamayan muhalefete oy verseler ne değişecek? Al birini vur ötekine. 81 ilde çoğu partinin il temsilciliği var, birisi bile bütün illerde toplanıp eylem yapmıyor. Yeni gelen de başka yerden emir alıp ona göre çalışacak.
Ülkenin durumu iç açıcı değil. Solcusu ayrı beter, sağcısı ayrı beter.

İşin komik yanı ülkedeki sağ kesim sadece dini-muhafazakar olarak sınırlı. Adamakıllı milliyetçi bir cenah yok.

Adamakıllı demokrasi ortamı olacakken şu önüne gelene darbe yapan zihniyet bizi bugüne getirdi. Forumda olmasak hepsine edilecek çok güzel sözler var da, silineceğinden küfürlerimi yazmaya tenezzül etmiyorum.

Ne malum parti iyi ne de diğer partiler dediğin gibi adamakıllı bir parti yok hepsi aynı yolun şoförü.

Ülkeyi kapatmanın yasal yollarından bir tanesini geçirmiş herifler ve muhaliflerden çıt yok. Kapat gitsin meclisi ya papağan gibi "Türkiye bir hukuk devletidir" demeye devam edelim.

dileyen arkadaşlar CİMER'e alttaki yazıyı atabilir. şikayet kısmını seçip ticaret bakanlığı'nı seçeceksiniz. Muhtemelen pek işe yaramaz ama en azından hakkımızı korumak için çabalayalım. Şu halkın sessizliği olmasa hiç şu yüzü bulamazlar.
Çok söz var yazılacak aslında ama edeceğim sözlerden dolayı uğraşacağım mahkemeye değmez.
Öyle başa böyle tarak deyip geçiyorum.

Bu devlet sence öyle bir şey yapar mı? Dua et oksijen tüketim vergisi almasınlar. 😂

Ben atamam hocam, bir sonraki uçak seyahatimde uçağımın düşmesini istemem. Ama halk olarak hükümeti yıkabiliriz aslında.

Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi bitti!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yurt dışından alışverişlerde 30 euroluk gümrük muafiyeti kaldırıldı. Artık tüm yurt dışı siparişlerinde detaylı gümrük beyannamesi düzenlenecek. Vatandaşlar gümrük vergisi ve gümrük beyanname hizmet bedelini ödemekle yükümlü olacak.

Bu düzenleme ile yurt dışından ucuza alışveriş dönemi bitti. 100 TL'lik bir ürün için binlerce lirayı bulan ek yükümlülük oluşacak. Karar 6 Şubat 2026 tarihinde yürürlüğe girecek. Kendim de şahsen ticaretle uğraşan biri olarak söylüyorum, yurt dışından gelen 1.000 TL'lik ürünler bile artık çok pahalıya satılacak. Burada hem bu işin ticaretini yapanların hak etmedikleri derecede yüksek kârı hem gümrük müşaviri ücreti hem de ithalat vergisi ücreti devreye giriyor.

Bu düzenlemeden sonra 1.000 TL'lik ürün geçirmeye çalışsanız dahi sadece müşavirlik masrafıyla beraber en aşağı 5-6 bin TL ödemek durumunda kalacaksınız. Çoğu müşavir de eğer sürekli ürün getirmeyecekseniz sizin ürününüzü kolay kolay almaz, sirkülasyon istiyorlar.
Topluca ürün getirtiyorsanız belki kafa kafaya dengelenebilir ama bu işin ticaretini yapmıyorsanız o da işinize yaramayacak.
Umarız karar iptal edilir ama pek zannetmiyorum, malum bizim halkın sessizliğinden oluyor bazı şeyler.

Eki Görüntüle 216529

Yurt dışından akrabam yanında getirebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne malum parti iyi ne de diğer partiler dediğin gibi adamakıllı bir parti yok hepsi aynı yolun şoförü.

Muhalefet partisi getirdi bu kararları değil mi? O saçma IMEI kayıt falan dönemini de muhalefet başlattı değil mi? Siz oy vermeye devam edin düzelecek...ya da her zamanki gibi Allah'a havale edin:)

Muhalefet partisi getirdi bu kararları değil mi? O saçma IMEI kayıt falan dönemini de muhalefet başlattı değil mi? Siz oy vermeye devam edin düzelecek...ya da her zamanki gibi Allah'a havale edin:)

Malum partiye oy verdiğimi nereden biliyorsun? Ve verdiğin örnekler saçma. Şu anki iktidarı savunamam zaten ama bundan sonraki iktidarın daha kötü olmayacağı ne malum? Hiçbir partiye güvenmiyorum ve sevmiyorum da hiçbirinde adamakıllı bir gelecek görmüyorum az düşünsen sen de görmezsin.

Malum partiye oy verdiğimi nereden biliyorsun? Ve verdiğin örnekler saçma. Şu anki iktidarı savunamam zaten ama bundan sonraki iktidarın daha kötü olmayacağı ne malum? Hiçbir partiye güvenmiyorum ve sevmiyorum da hiçbirinde adamakıllı bir gelecek görmüyorum az düşünsen sen de görmezsin.

Seçimden önce de insanlar aynısını diyordu. Daha kötü olamaz diye...şimdi de dert yanıyor insanlar. Neyse ver insanlara bir eğlence devam etsinler.

Çok pis sinkaflı küf0r ediyorum yav insanlar laptop için termal pad macun wifi kartı vs alıyorsun artık kapandı Büyük şirketin vergi borçlarını silerler yandaşının ne günah işledim de yaşamak için bu zamana denk geldim