2242

Üstün
https://altex.ro/placa-de-retea-tp-link-tx401-10-gbps/cpd/CSATX401/ ürün bu. Normalde 50 megabayt alıyorum. Alsam bir işe yarar mı? 10 GB yazıyor. İnternet sağlayıcımız GIBIRNet. İnternet hızı arttırmak istedik. Altyapı sadece 50 megabayt desteklediğini söylediler.

Anakartım. H310M Pro- M.2 Plus. Ekran kartı taktım. 2 tane SSD kullanıyorum. Dönüştürücü sayesinde. Ağ kartını alsam nereye takacağım? Yer kalmıyor sanırım.

Bu ağ kartları böyle çalışmıyor. Senin internet kablolarının fibere dönüştürülmesi lazım. Onu da yapmak imkansıza yakın ne para vererek ne de söyleyerek.

• Alacağınız ethernet kartının 10 gigabit destekliyor olması internet hızınızı artıracağı anlamına gelmez.
• Altyapınızın verebileceği maksimum hız 50 mbps ise ethernet kartı satın almak bu hızı artırmaz.
• Adresinize yeni altyapı/kablo çekilmediği sürece 50 mbps sınırını aşamazsınız.

Ayrıca "söylediler" demişsiniz, sanırım kendiniz bir sorgulama yapmadınız. Malum, servis sağlayıcınızın sözlerine güvenmektense kendiniz de bir kontrol etseniz daha iyi olur: İnternet Altyapı Sorgulama

Son düzenleme:
Eğer bilgisayarınızdan 50 Mbps internet alamıyorsanız alınabilinir belki. Bu kartların PCI-e portları oluyor anakartta SSD girişinden ayrı olarak. Onun haricinde 50Mbps internetiniz 80-90 yapamaz tabii. Lakin ping değerlerinizi kullandığınız default alıcıya bağlı olarak düşürebilir.

https://altex.ro/placa-de-retea-tp-link-tx401-10-gbps/cpd/CSATX401/ ürün bu. Normalde 50 megabayt alıyorum. Alsam bir işe yarar mı? 10 GB yazıyor. İnternet sağlayıcımız GIBIRNet. İnternet hızı arttırmak istedik. Altyapı sadece 50 megabayt desteklediğini söylediler.

Anakartım. H310M Pro- M.2 Plus. Ekran kartı taktım. 2 tane SSD kullanıyorum. Dönüştürücü sayesinde. Ağ kartını alsam nereye takacağım? Yer kalmıyor sanırım.

Eğer bilgisayar taraflı bir sorun yaşıyorsanız daha yüksek hız alabilirsiniz fakat 50 Mbps kullanıyorsunuz neden 10Gbps Ethernet kartı alıyorsunuz? 1Gbps kart yeterli.

Kullanmak için boş PCI Express olmalı.
PCI Express'e takılıyor.