Geçen sene 2 kişilik odada, özel yurtta kaldım ve oda arkadaşım dağınık, haftada sadece 1 derse okula giden, yurt odasından dışarı çıkmayan, sabah akşam sesli bir şekilde DC'de takılıp oyun oynayan asosyal bir zombiydi. Bense banyoda havlu asacağım yerden tut, kıyafet koyacağım dolabın her yerine varana kadar silen takıntılı biriyim ve bu tarz dağınıklığa, sese vs. gelemiyorum. Bu yüzden geçen sene bu arkadaştan illallah ettim ve "Bir an önce okul bitsin de yurt odamı değiştireyim," diyordum. Bu yıl da yine aynı yurtta oda değiştirdim ve bu sefer yine geçen senekinin hemen hemen aynısı biri geldi. Bu yeni gelen de dağınık ve ekstradan bir tık daha pis biri, üstelik 2. öğretim. Geçen seneden dolayı bir illallah etme durumum olduğundan bu sene hiç katlanamam gibi. Yönetimdekiler de "Bir sıkıntı olursa söyle, odanı değiştirelim," gibi cümleler kuruyorlar ve 2. öğretim olduğu için değiştirme şansım var gibi ama benim aklıma takılan ve bu konuyu açmama sebep olan şey şu ki, daha okulun 2. gününden bu oda arkadaşının 2. öğretim olması bahanesini kullanarak oda değişikliği yapabilir miyim? Sonuçta dağınıklığı dışında henüz beni rahatsız eden bir şey olmadı ve "Daha 2 gün oldu, 2. öğretim olması seni rahatsız mı ediyor?" deseler ya da "Dağınıklık yüzünden oda mı değişir?" falan derler mi? Her ne kadar "Bir sıkıntı olursa söyle, değiştirelim," deseler de içim hiç rahat değil. Ne yapmamı önerirsiniz?
Ve ben 2 kişilik odada kaldığım için muhtemelen yine 2 kişilik bir odaya atarlar ve bu seferki %100 1. öğretim öğrencisi olur ama ya şimdikinden daha dağınık ve pis biri gelirse? Tamamen şans işi ve oda değiştirdikten sonra bir daha değiştirme hakkım olmaz muhtemelen.