Seraphenthia

Yetkin
Geçen sene 2 kişilik odada, özel yurtta kaldım ve oda arkadaşım dağınık, haftada sadece 1 derse okula giden, yurt odasından dışarı çıkmayan, sabah akşam sesli bir şekilde DC'de takılıp oyun oynayan asosyal bir zombiydi. Bense banyoda havlu asacağım yerden tut, kıyafet koyacağım dolabın her yerine varana kadar silen takıntılı biriyim ve bu tarz dağınıklığa, sese vs. gelemiyorum. Bu yüzden geçen sene bu arkadaştan illallah ettim ve "Bir an önce okul bitsin de yurt odamı değiştireyim," diyordum. Bu yıl da yine aynı yurtta oda değiştirdim ve bu sefer yine geçen senekinin hemen hemen aynısı biri geldi. Bu yeni gelen de dağınık ve ekstradan bir tık daha pis biri, üstelik 2. öğretim. Geçen seneden dolayı bir illallah etme durumum olduğundan bu sene hiç katlanamam gibi. Yönetimdekiler de "Bir sıkıntı olursa söyle, odanı değiştirelim," gibi cümleler kuruyorlar ve 2. öğretim olduğu için değiştirme şansım var gibi ama benim aklıma takılan ve bu konuyu açmama sebep olan şey şu ki, daha okulun 2. gününden bu oda arkadaşının 2. öğretim olması bahanesini kullanarak oda değişikliği yapabilir miyim? Sonuçta dağınıklığı dışında henüz beni rahatsız eden bir şey olmadı ve "Daha 2 gün oldu, 2. öğretim olması seni rahatsız mı ediyor?" deseler ya da "Dağınıklık yüzünden oda mı değişir?" falan derler mi? Her ne kadar "Bir sıkıntı olursa söyle, değiştirelim," deseler de içim hiç rahat değil. Ne yapmamı önerirsiniz?

Ve ben 2 kişilik odada kaldığım için muhtemelen yine 2 kişilik bir odaya atarlar ve bu seferki %100 1. öğretim öğrencisi olur ama ya şimdikinden daha dağınık ve pis biri gelirse? Tamamen şans işi ve oda değiştirdikten sonra bir daha değiştirme hakkım olmaz muhtemelen.

@brkdnmz Siz olsanız ne yapardınız hocam?

Durumunuzu çok iyi anlıyorum. Umarım rahatlığınıza kavuşursunuz. Ben biraz çekingen biriyim, o yüzden oda değiştirmeye pek cesaret edemeyebilirdim ve duruma katlanmaya çalışırdım ama bunun doğru hareket olmadığını bilirdim.

Belki risk alıp oda değiştirmeyi istemeye değer, sonuçta rahatsız olduğunuzu söylüyorsunuz. Gün geçtikçe rahatsızlığınız daha da artabilir siz bastırdıkça. Tavsiye olarak bakmayın, benim dediklerime göre hareket etmenizi istemem.

@brkdnmz Benim de çekingenlikten değil de yeni bir oda arkadaşım olursa ve o da daha da kötü biri olursa diye düşünüyorum bir yandan, bir yandan da "şimdiki de dağınık falan ve yeni gelecek kişi de dağınık olsa nolur, zaten şimdiki öyle" diye düşünüyorum. Çok arada kaldım.

Gerçi şimdi düşününce çekingenlikte var, yok değil. Zaten yazmış olduğum 1. paragraf yönetime karşı çekingenliğimi belirtiyor.

@brkdnmz Benim de çekingenlikten değil de yeni bir oda arkadaşım olursa ve o da daha da kötü biri olursa diye düşünüyorum bir yandan, bir yandan da "şimdiki de dağınık falan ve yeni gelecek kişi de dağınık olsa nolur, zaten şimdiki öyle" diye düşünüyorum. Çok arada kaldım.
Ben olsam bir süre durmaya çalışırdım. Eğer baktığımda o arkadaşın tabir-i caizse yoluma taş koyduğunu görseydim hiç çekinmeden odamı değiştirirdim. Ama sonraki oda arkadaşınızın kötü çıkma olasığı da yok değil. Yani iki ucu gübreli(başka bir tabiri var, söyleyemiyorum) değnek durumu var ortada. Ha ben bizzat bu durumu yaşadığımdan demiyorum ama buna benzer şeyleri de yaşamadım değil. Benim tavsiyem bu olur. Ya da o arkadaşı tertip olması konusunda uyarırsınız. Bir olur, iki olur. Eğer zerre kâle almıyorsa da hiç uğraşmayıp odanıızı değiştirin derim.

@brkdnmz Benim de çekingenlikten değil de yeni bir oda arkadaşım olursa ve o da daha da kötü biri olursa diye düşünüyorum bir yandan, bir yandan da "Şimdiki de dağınık falan ve yeni gelecek kişi de dağınık olsa ne olur? Zaten şimdiki öyle." diye düşünüyorum. Çok arada kaldım.

Ben de durumunuzun anlattığınız kadarına göre arada kaldım. Belki benim için katlanılabilir bir durumdasınızdır, belki de değilsinizdir. O yüzden tavsiye veremiyorum. Kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz.

Bir şeyler yazmıştım ama @Emile A239'in yorumları oldukça mantıklı geldi kulağa.
Ben şunu yapamazdım çekingenlikten:
Ya da o arkadaşı tertipli olması konusunda uyarırsınız.

Ciddi derecede rahatsızlık yaratan birinin kendine söylenenleri ne kadar dikkate alacağı tartışılır (Sonuçta dikkate alacak biri olsa bu kadar "rahat" olmaz diye düşünüyorum.) ama tatlı dille uyarmak oldukça mantıklı ve faydalı olabilecek bir hareket.

Geçen sene 2 kişilik odada, özel yurtta kaldım ve oda arkadaşım dağınık, haftada sadece 1 derse okula giden, yurt odasından dışarı çıkmayan, sabah akşam sesli bir şekilde DC'de takılıp oyun oynayan asosyal bir zombiydi. Bense banyoda havlu asacağım yerden tut, kıyafet koyacağım dolabın her yerine varana kadar silen takıntılı biriyim ve bu tarz dağınıklığa, sese vs. gelemiyorum. Bu yüzden geçen sene bu arkadaştan illallah ettim ve "Bir an önce okul bitsin de yurt odamı değiştireyim," diyordum. Bu yıl da yine aynı yurtta oda değiştirdim ve bu sefer yine geçen senekinin hemen hemen aynısı biri geldi. Bu yeni gelen de dağınık ve ekstradan bir tık daha pis biri, üstelik 2. öğretim. Geçen seneden dolayı bir illallah etme durumum olduğundan bu sene hiç katlanamam gibi. Yönetimdekiler de "Bir sıkıntı olursa söyle, odanı değiştirelim," gibi cümleler kuruyorlar ve 2. öğretim olduğu için değiştirme şansım var gibi ama benim aklıma takılan ve bu konuyu açmama sebep olan şey şu ki, daha okulun 2. gününden bu oda arkadaşının 2. öğretim olması bahanesini kullanarak oda değişikliği yapabilir miyim? Sonuçta dağınıklığı dışında henüz beni rahatsız eden bir şey olmadı ve "Daha 2 gün oldu, 2. öğretim olması seni rahatsız mı ediyor?" deseler ya da "Dağınıklık yüzünden oda mı değişir?" falan derler mi? Her ne kadar "Bir sıkıntı olursa söyle, değiştirelim," deseler de içim hiç rahat değil. Ne yapmamı önerirsiniz?

Ve ben 2 kişilik odada kaldığım için muhtemelen yine 2 kişilik bir odaya atarlar ve bu seferki %100 1. öğretim öğrencisi olur ama ya şimdikinden daha dağınık ve pis biri gelirse? Tamamen şans işi ve oda değiştirdikten sonra bir daha değiştirme hakkım olmaz muhtemelen.

Özel yurda gideceğine mümkün ise ev tut. Aşırı iğrenç insanlar denk geliyor. Uğraşılacak iş değil.

Hocam hiç uyarmayı falan denediniz mi?

Ya kavga ederler ya da dinlemez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hiç uyarmayı falan denediniz mi?
İşte 1-2 uyarınca uyardığım şeyi yapıyor ama uyarmadığım zamanlarda geri devam ediyor dağınıklığına falan.

Özel yurta gideceğine mümkün ise ev tut. Aşırı iğrenç insanlar denk geliyor. Uğraşılacak iş değil.
2 kişilik odaya 10k veriyorum ve kahvaltı ve akşam yemeği, su, elektrik, internet, temizlik masrafım yok. Ev tutmaya kalksam daha fazla tutar.

İşte 1-2 uyarınca uyardığım şeyi yapıyor ama uyarmadığım zamanlarda geri devam ediyor dağınıklığına falan.

2 kişilik odaya 10k veriyorum ve kahvaltı ve akşam yemeği, su, elektrik, internet masrafım yok. Ev tutmaya kalksam daha fazla tutar.
Olsun hocam. Ev tutarsanız daha rahat olur. Mümkün ise öneririm. Ancak arkadaşlarınız ile çıksanız bile eve yine problem çıkabilir.