Selam herkese. Birçok kez kilo vermek için diyete başladım biraz verip geri diyeti bozdum. Yaptığım diyetlerde genel olarak hareket etmiyordum, sadece günlük işlerdeki hareketlerim vardı. Bir ara kalori takibi ve protein alımına dikkat etmeye çalıştım fakat yeterli proteini almak çok zor olduğu için kas kaybı da olsa protein almamaya karar verdim. Yani yine proteini eksik etmeyeceğim ama muhakkak kotayı doldurmaya çalışmayacağım. Direnç lastiği aldım, bir kere bile kullanmadım duruyor evde. En kolay olan yürüyüş yapmak. Bana en mantıklısı öyle geliyor. Yürüyüş yaparken de bütün kaslar çalışıyormuş zaten. Kilo almamın asıl nedeni yemeği çok yiyor olmam değil bence. Abur cubur gibi paketli ürünleri çok tüketiyorum. Abur cuburu kessem, üstüne de günlük 1 saat yürüyüş yapsam hayli hayli kilo veririm diye düşünüyorum. Kas kaybı çok olur mu veya nasıl olur sizce bu plan? Boyum 1.85m, kilom 125. Hedefim de öyle 70, 80 kilo olmak değil. Öyle çok zayıf görünürüm gibi geliyor. 100 kilodan düşsem yeterli olur bence.
Son düzenleyen: Moderatör: