Faruk12

Becerikli
Selam herkese. Birçok kez kilo vermek için diyete başladım biraz verip geri diyeti bozdum. Yaptığım diyetlerde genel olarak hareket etmiyordum, sadece günlük işlerdeki hareketlerim vardı. Bir ara kalori takibi ve protein alımına dikkat etmeye çalıştım fakat yeterli proteini almak çok zor olduğu için kas kaybı da olsa protein almamaya karar verdim. Yani yine proteini eksik etmeyeceğim ama muhakkak kotayı doldurmaya çalışmayacağım. Direnç lastiği aldım, bir kere bile kullanmadım duruyor evde. En kolay olan yürüyüş yapmak. Bana en mantıklısı öyle geliyor. Yürüyüş yaparken de bütün kaslar çalışıyormuş zaten. Kilo almamın asıl nedeni yemeği çok yiyor olmam değil bence. Abur cubur gibi paketli ürünleri çok tüketiyorum. Abur cuburu kessem, üstüne de günlük 1 saat yürüyüş yapsam hayli hayli kilo veririm diye düşünüyorum. Kas kaybı çok olur mu veya nasıl olur sizce bu plan? Boyum 1.85m, kilom 125. Hedefim de öyle 70, 80 kilo olmak değil. Öyle çok zayıf görünürüm gibi geliyor. 100 kilodan düşsem yeterli olur bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlam güldüm Allah da seni güldürsün. Diyet ve vücut çalışmandan yanayım. Boş boş kilo verirsen yani, ne bileyim?

Benim böyle büyük bir bilgi birikimim yok kasların çalışması hakkında. Duyduğumu söyledim doğru veya yanlış bilmiyorum. Vücut çalışma işi de spor salonuna git falan pek uğraşmak istemiyorum.

Benim böyle büyük bir bilgi birikimim yok kasların çalışması hakkında. Duyduğumu söyledim doğru veya yanlış bilmiyorum. Vücut çalışma işi de spor salonuna git falan pek uğraşmak istemiyorum.
Hocam sen de hem ayranım dökülmesin hem de ayranı avcumda taşıyayım(!) diyorsun. Bir yere kadar evet zayıflarsın ama sağlıklı olmaz bence.

Hocam siz biraz kilo fazlası olan normal bir birey değilsiniz 125 kilo aşırı bir değer. O yüzden tavsiyem bir diyetisyen ve doktor kontrolünde vitamin değerlerinize, aldığınız gıdaya bakıp düzenli bir beslenme sistemi oluşturmanız en sağlıklısı olur.

Evet dediğiniz gibi abur cuburu kesip sağlıksız, şekerli, beyaz unlu gıdaları, paketli gıdaları keserseniz uzun sürede kilo vermeniz olası ama bunları yemeyip akşam 2 tabak pilav yanına 3 tabak kuru fasulye yerseniz, "sağlıklı" diye akşamları yarım kilo meyve yiyip üstüne günde 4-5 öğün beslenirseniz kilo veremezsiniz. Yürüyüş ise hiçbir şey yapmamaktan faydalı bir hareket olsa dahi dediğiniz gibi büyülü bir yöntem değil. Bu yürüyüş olayını biraz daha felsefi olarak almalısınız sallıyorum asansör kullanmak yerine merdiven çıkarsanız, metrodan çıkarken merdiven kullanırsanız ya da yürüyen merdivende yürürseniz kısaca bir noktadan bir noktaya giderken yaya gitmeyi felsefe edinirseniz faydası olur. Yoksa her gün 1 saat yürüyüm derseniz bir süre sonra bayarsınız. Sizin kilo verme olayınız yarış değil maraton, bu olaya başlayacaksanız 2-3 yıl uğraşacaksınız.

125 kilodan bir anda kalori açığı oluşturmak yerine 1 gün sadece su iç. Diğer gün kalori açığı oluştur, 1 gün sadece su iç şeklinde giderseniz kilo verebilirsiniz. Günde en az 10.000 adım en azından spor yapmasan bile merdiven, rampa çıkmalısınız. Bu kilodayken aşırı hareket edip çok aç kalmanı da tavsiye etmem. Tansiyon, şeker gibi etmenler seni çok zorlayabilir.

120 kilodan 86Kg'ye düştüm 2 öğün sabah akşam bir de ara öğün kuru yemiş vs. yedim. Spor salonuna vaktin varsa git, haftada 5 gün 50 dakika eğim arttırarak yürüdüm 6-7 ay sürdü süreç. Kas kaybı yaşamamak için kas egzersizi de yaptım tabii hatta kreatin ve protein tozu da kullandım güzel etkileri oldu.

3.5 aydır diyet yapıyorum. 91 kilodan 76 kiloya düştüm. Spor veya yürüyüş yapamıyorum günlük 1500 kalorinin üstüne çıkmamaya çalıştım. Çok fazla su içen biri değilim ama bu süreçte 1.5 litrenin üstüne çıkmaya çalıştım. Ne kadar zorlarsam da 2.5 litreyi geçemiyorum.

Kalori açığı artı vücut çalışma daha verimli olur. Ancak sadece kalori açığı değil alınan kalorinin nasıl alındığı da önemli, yulafdan alınan 300 kalori ile yağlı bir yemekten alınan 300 kalorinin etkileri farklı olur.