Makaleler
62
Yer
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamaları:

Her sınavda yani ortalama bir İngiliz vatandaşının bilmediği gramatik kuralları çocuklara test sınavında sorduk. Bu şekilde dil öğrettiğimizi varsaydık, bu mantığı değiştirmemiz lazım.

Kendi ana dilinde, gündelik hayatta 300-500 kelimeyle konuşabilen bir çocuktan 1500-2000 kelime ile yabancı dil konuşmasını nasıl bekleyeceksiniz?

Her sınavda yani ortalama bir İngiliz vatandaşının bilmediği gramatik kuralları çocuklara test sınavında sorduk. Bu şekilde dil öğrettiğimizi varsaydık, bu mantığı değiştirmemiz lazım.

Kendi ana dilinde, gündelik hayatta 300-500 kelimeyle konuşabilen bir çocuktan 1500-2000 kelime ile yabancı dil konuşmasını nasıl bekleyeceksiniz?

1500-2000 değil. En az 10000 olmalı, mantığın değişmesi lazım.
İroni tabii ki, ama bu yönde bir değişim olma ihtimali de var mı var.

İngiliz ingilizcesi yerine ABD ingilizcesi öğretilse daha iyi. Ornegin 12 Tense'in birkaçını onlar bile kullanmiyordur.

İngiliz ingilizcesi yerine ABD ingilizcesi öğretilse daha iyi. Ornegin 12 Tense'in birkaçını onlar bile kullanmiyordur.

Köylü İngilizcesi konuşsun millet diyorsunuz yani? Anadili İngilizce olmayan ülkeler arasında en anlaşılır İngilizceye sahip olan milleti Hintliye çevirelim ne güzel.

Edit: Bu milli eğitim bakanından 1(bir) tane bile doğru karar çıkmaz. Tahminimce ihtiyaç sebepli en çok atama olan İngilizce öğretmenlerinin atamasını azaltmak için bir şeyler planlayacak yine.

A ya da B dili fark etmeksizin, o dili konuşan insanla anlaşabilmek için genelde 1000-1500 kelime yetiyor ve en önemlisi de öğrenciler, konuşurken hangi grameri kullansam diye düşünüyor. Bunlara alıştırıldıkları için sonra konuşamıyorlar ve beceremediklerini düşünüyorlar.

Yeni maarif modeli bilmiyorum da ondan önceki müfredatta İngilizce bayağı kolay işleniyordu. En İngilizce bilmeyen arkadaşım bile son gece çalışıp 70-80 alıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Testo Unit, en büyük hatalardan birisi de İngilizce öğretilme şekli yanlış olduğu için öğrencilerin büyük bir çoğunluğu, ders ya da sınavdan ibaret olarak görüyor da yanlış...

@Testo Unit, en büyük hatalardan birisi de İngilizce öğretilme şekli yanlış olduğu için öğrencilerin büyük birçoğunluğu, ders ya da sınavdan ibaret olarak görüyor da yanlış...

Hayır kelime ezberle geç değildi. Sınavlar gerek paragraf okuma olsun gerek paragraf yazma olsun güzeldi. Bence biraz daha yüklenilmeli İngilizce üzerine. Geçen Speed'in yayınında gördük adamakıllı İngilizce konuşabilen sayısını.