Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cezzâr

Uzman
Selam, elimde birbirinden farklı 4 tane DDR4 RAM'i var, bunları kasaya taktim ve ekran gelmedi, üstüne bir de sadece 8 GB bile taksam ekran yine gelmiyor. DRAM ışığı başta bir yanıyor, sonra sönüyor, ne yapmam lazım?

Fotoğrafta olduğu gibi.

Dosya Ekleri

• IMG_2572.webp
    IMG_2572.webp
    151,5 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'unu sıfırla ve önceden hangi RAM'i kullanıyorsan onu takarak test et.

BIOS sıfırlamak için:

-BIOS pilini söküp ortalama 8-10 saniye bekledikten sonra pili yeniden tak. Sonra önceden sorunsuz çalışan RAM'i takıp sistemi başlatıp test.

-Anakart üzerindeki CLEAR CMOS pinlerine aynı anda temas edecek şekilde bir tornavidayı temas ettir. Ortalama 1-2 saniye bekle. Sonra önceden sorunsuz çalışan RAM'i takıp sistemi başlatıp test.

BIOS sıfırlamak için:

-BIOS pilini söküp ortalama 8-10 saniye bekledikten sonra pili yeniden tak. Sonra önceden sorunsuz çalışan RAM'i takıp sistemi başlatıp test.

-Anakart üzerindeki CLEAR CMOS pinlerine aynı anda temas edecek şekilde bir tornavidayı temas ettir. Ortalama 1-2 saniye bekle. Sonra önceden sorunsuz çalışan RAM'i takıp sistemi başlatıp test.

Çözüm

BIOS sıfırlamak için:

-Anakart üzerindeki clear CMOS pinlerine aynı anda temas edecek şekilde bir tornavidayı temas ettir. Ortalama 1-2 saniye bekle. Sonra önceden sorunsuz çalışan RAM'i takıp sistemi başlatıp test.

RAM'lerde herhangi bir sorun yok. BIOS pili çıkarıp çalıştırdım ama nafile bir şey olmadı, clear CMOS pinlerini bulamadım anakartın modeli Z390.

RAM'lerin yerini değiştirmeyi dene.

Bir şey değişmedi.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    812,7 KB · Görüntüleme: 64
Test edeyim de pinin kapağı yok.
Kapak olmasına gerek yok. Zaten sana yukarıda o pinlere tornavida temas ettirmeni söylemiştim. Pinlere aynı anda temas ettireceksin. Ortalama 1-2 saniye, bilemedin 3 saniye temaslı bir şekilde bekle.

Tornavida yoksa başka metal bir eşya ile de yapabilirsin.

Kapak olmasına gerek yok. Zaten sana yukarıda o pinlere tornavida temas ettirmeni söylemiştim. Pinlere aynı anda temas ettireceksin. Ortalama 1-2 saniye, bilemedin 3 saniye temaslı bir şekilde bekle.

Tornavida yoksa başka metal bir eşya ile de yapabilirsin.

Dediğnizi aynısını yaptım ama tık yok kasada.