Kaa

Çalışkan
Selamlar, Zapret kurduktan sonra devlet siteleri, bankaların siteleri, telekomünikasyon siteleri ve bazı üniversitelerin sitelerine giriş yapamıyorum. Bu durumu çözmek için, belirli siteler için bir whitelist oluşturup sadece bu sitelerde çalışacak ya da bu sitelerde çalışmayacak şekilde ayarlamalar yapabiliyorum. Peki, whitelist kullanmadan bu sorunu çözmenin bir yolu var mı?

Not: Şu anda sorun çıkaran sitelerin Zapret erişimini devre dışı bırakıp o şekilde kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, Zapret kurduktan sonra devlet siteleri, bankaların siteleri, telekomünikasyon siteleri ve bazı üniversitelerin sitelerine giriş yapamıyorum. Bu durumu çözmek için, belirli siteler için bir whitelist oluşturup sadece bu sitelerde çalışacak ya da bu sitelerde çalışmayacak şekilde ayarlamalar yapabiliyorum. Peki, whitelist kullanmadan bu sorunu çözmenin bir yolu var mı?

Not: Şu anda sorun çıkaran sitelerin Zapret erişimini devre dışı bırakıp o şekilde kullanıyorum.
Config düzgün olmamış hocam sebebi bu.
Keenetic üzerinden mi openwrt üzerinden mi kurdunuz.
Ve internet servis sağlayıcı hangi firma?

Config düzgün olmamış hocam sebebi bu.
Keenetic üzerinden mi openwrt üzerinden mi kurdunuz.
Ve internet servis sağlayıcı hangi firma?
Mercusys MR70X Router kullanıyorum direkt kendi arayüzünden OpenWRT yüklemesi yaptm. TürkTelekom kullanıyorum.

Farkli parametreler ile denemeniz lazim.
TPWS_ENABLE=1

TPWS_PORTS=80,443

use <HOSTLIST> and <HOSTLIST_NOAUTO> placeholders to engage standard hostlists and autohostlist in ipset dir
hostlist markers are replaced to empty string if MODE_FILTER does not satisfy
<HOSTLIST_NOAUTO> appends ipset/zapret-hosts-auto.txt as normal list
TPWS_OPT="--split-pos=2 --oob --hostlist-exclude /opt/zapret/host_exclude.txt"

NFQWS_ENABLE=0

NFQWS_OPT=""

parametrelerim bu şekilde --hostlist-exclude kullanarak resmi sitelerde dpi seçeneğinin çalışmamasını sağlıyorum ama tüm siteleri tek tek elle eklemek zahmetli.

Bende fark ettim DPI engelleme uygulamaları açıkken resmi sitelere girilmiyor, durum bydpiandroid de de aynı şekilde.
Girilmeyen siteye denk geldikce whiteliste ekliyorum şimdilik bu şekilde kullanıyorum ama uğraştırıyor.

Böyle daha rahatima geldi açıkçası yasaklı site sayısı DPI yüzünden çalışmayan site sayısının çok üzerinde

Hocam blockcheck ile tekrar tarayıp parametreleri teker teker deneyin, eleme yapın, bir de hocam sizden rica etsem whitelisti paylaşır mısınız? İnceleme amaçlı sitelerde bakacağım işimede yarayabilir.