zarardankar

Çalışkan
Zorin OS normal sürümünü kullanıyordum. Bilgisayar patates olduğu için Lite versiyonuna geçtim. Normal sürümde olan pencere yöneticisi gitti. Ekranı ortadan ikiye ayırıp iki ayrı pencereye aynı anda bakamıyorum şu an. Onu nasıl geri getirebilirim? Biraz araştırdım çok detaylı pencere yöneticileri var ve ayar yapmak bayağı uğraştırıcı gibi ama inanın hiç ihtiyacım yok ve zaten kaynak tüketimini azaltmak için bu masaüstüne geçtim. Ekranı ortadan ikiye bölmesi ve çok kaynak tüketmemesi benim için yeterli. Basit ve işlevli yöneticiler önerir misiniz? Ya da sadece o özelliği nasıl geri getirebilirim.

Öncelikle Zorin OS kullanmanızı pek önermem, Ubuntu'ya tema yapıp parayla satmaktan başka pek bir şey yapmıyor. Mint ya da Ubuntu kullansanız aynı şey.

Çok detaylı pencere yöneticileri dediğiniz Hyprland vs. sanırım, siz daha çok pencere yöneticisi değil de masaüstü ortamı istiyorsunuz gibi.

Sistem özelliklerinizi bilmiyorum fakat çok kaynak tüketmeyen masaüstü ortamı olarak XFCE ya da LXQT bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Zorin OS kullanmanızı pek önermem, Ubuntu'ya tema yapıp parayla satmaktan başka pek bir şey yapmıyor. Mint ya da Ubuntu kullansanız aynı şey.

Çok detaylı pencere yöneticileri dediğiniz Hyprland vs. sanırım, siz daha çok pencere yöneticisi değil de masaüstü ortamı istiyorsunuz gibi.

Sistem özelliklerinizi bilmiyorum fakat çok kaynak tüketmeyen masaüstü ortamı olarak XFCE ya da LXQT bakabilirsiniz.
Bir de OpenBox'a bakabilir.

Öncelikle Zorin OS kullanmanızı pek önermem, Ubuntu'ya tema yapıp parayla satmaktan başka pek bir şey yapmıyor. Mint'ya da Ubuntu kullansanız aynı şey.

Sistem özelliklerinizi bilmiyorum fakat çok kaynak tüketmeyen masaüstü ortamı olarak Xfce'ya da LXDE bakabilirsiniz.

Hocam sistem özelliklerim aşağıdaki şekilde.

Kod:
        `osssssssssssssssssssso`           arch31@arch31
       .osssssssssssssssssssssso.          -------------
      .+oooooooooooooooooooooooo+.         OS: Zorin OS 17.2 x86_64
                                           Host: EasyNote TJ65 0100
                                           Kernel: 6.8.0-51-generic
  `::::::::::::::::::::::.         .:`     Uptime: 1 hour
 `+ssssssssssssssssss+:.`     `.:+ssso`    Packages: 1971 (dpkg), 20 (flatpak),
.ossssssssssssssso/.       `-+ossssssso.   Shell: bash 5.1.16
ssssssssssssso/-`      `-/osssssssssssss   Resolution: 1366x768, 1920x1080
.ossssssso/-`      .-/ossssssssssssssso.   DE: Xfce 4.18
 `+sss+:.      `.:+ssssssssssssssssss+`    WM: Xfwm4
  `:.         .::::::::::::::::::::::`     WM Theme: ZorinGrey-Dark
                                           Theme: ZorinGrey-Dark [GTK2], ZorinB
                                           Icons: ZorinGrey-Dark [GTK2], ZorinB
      .+oooooooooooooooooooooooo+.         Terminal: xfce4-terminal
       -osssssssssssssssssssssso-          Terminal Font: Monospace 12
        `osssssssssssssssssssso`           CPU: Intel Core 2 Duo T9600 (2) @ 2.
                                           GPU: NVIDIA GeForce GT 240M
                                           Memory: 2224MiB / 3911MiB

Zorin kullanmamın tek sebebi grafik arayüzü. Linux'da yeniyim ve bilgisayarda tek yaptığım PDF okumak, video izlemek ve tarayıcıda bir şeylerle uğraşmak. Bunları sorunsuz ve hızlı yapabileceğim dağıtımları tek tek deniyorum öneriniz varsa onu da deneyebilirim. Şimdiye kadar Mint Cinnamon, Mint Xfce, MX Linux fluxbox, antiX Linux, Zorin OS ve Zorin OS Lite denedim. Zorin dışındaki dağıtımlarda hep bir sıkıntıyla karşılaştım. Bilgisayarı her açmaya çalıştığımda bir hata mesajı aldım ve her seferinde başka bir dağıtım kurdum. Bu yüzden bilgisayara reset atmaya bile çekinir oldum yine bir hata alacağım diye. Zorin'de herhangi bir güncellemeden sonra reset attığımda bir sıkıntı yaşamadım. Şu an tek sıkıntım normal sürümdeki masaüstü ortamını Xfce ortamına eklemek.

XFCE kurup, keyfinize bakın derim. Temayı internetten bulabilirsiniz. Kurulum için, konu açarsanız yardımcı oluruz.

Hocam sistem özelliklerim aşağıdaki şekilde.

Kod:
        `osssssssssssssssssssso`           arch31@arch31
       .osssssssssssssssssssssso.          -------------
      .+oooooooooooooooooooooooo+.         OS: Zorin OS 17.2 x86_64
                                           Host: EasyNote TJ65 0100
                                           Kernel: 6.8.0-51-generic
  `::::::::::::::::::::::.         .:`     Uptime: 1 hour
 `+ssssssssssssssssss+:.`     `.:+ssso`    Packages: 1971 (dpkg), 20 (flatpak),
.ossssssssssssssso/.       `-+ossssssso.   Shell: bash 5.1.16
ssssssssssssso/-`      `-/osssssssssssss   Resolution: 1366x768, 1920x1080
.ossssssso/-`      .-/ossssssssssssssso.   DE: Xfce 4.18
 `+sss+:.      `.:+ssssssssssssssssss+`    WM: Xfwm4
  `:.         .::::::::::::::::::::::`     WM Theme: ZorinGrey-Dark
                                           Theme: ZorinGrey-Dark [GTK2], ZorinB
                                           Icons: ZorinGrey-Dark [GTK2], ZorinB
      .+oooooooooooooooooooooooo+.         Terminal: xfce4-terminal
       -osssssssssssssssssssssso-          Terminal Font: Monospace 12
        `osssssssssssssssssssso`           CPU: Intel Core 2 Duo T9600 (2) @ 2.
                                           GPU: NVIDIA GeForce GT 240M
                                           Memory: 2224MiB / 3911MiB

Zorin kullanmamın tek sebebi grafik arayüzü. Linux'da yeniyim ve bilgisayarda tek yaptığım PDF okumak, video izlemek ve tarayıcıda bir şeylerle uğraşmak. Bunları sorunsuz ve hızlı yapabileceğim dağıtımları tek tek deniyorum öneriniz varsa onu da deneyebilirim. Şimdiye kadar Mint Cinnamon, Mint Xfce, MX Linux fluxbox, antiX Linux, Zorin OS ve Zorin OS Lite denedim. Zorin dışındaki dağıtımlarda hep bir sıkıntıyla karşılaştım. Bilgisayarı her açmaya çalıştığımda bir hata mesajı aldım ve her seferinde başka bir dağıtım kurdum. Bu yüzden bilgisayara reset atmaya bile çekinir oldum yine bir hata alacağım diye. Zorin'de herhangi bir güncellemeden sonra reset attığımda bir sıkıntı yaşamadım. Şu an tek sıkıntım normal sürümdeki masaüstü ortamını Xfce ortamına eklemek.
Ubuntu ya da Mint icinde yasadigin sorunu Zorin'de de yasarsin cunku dedigi gibi adamlar sadece tema satiyor.

WM kullanmak isterseniz sway gibi bir pencere yoneticisi kurabilirsiniz fakat siz sadece Windows stili bir pencere yonetimi(uste yaslayinda fulle, saga yaslayinca ekranin yarisini kapla vs) istiyorsaniz Cinnamon grafik arayuzune gecebilirsiniz.

Ubuntu ya da Mint icinde yasadigin sorunu Zorin'de de yasarsin cunku dedigi gibi adamlar sadece tema satiyor.

WM kullanmak isterseniz sway gibi bir pencere yoneticisi kurabilirsiniz fakat siz sadece Windows stili bir pencere yonetimi(uste yaslayinda fulle, saga yaslayinca ekranin yarisini kapla vs) istiyorsaniz Cinnamon grafik arayuzune gecebilirsiniz.
Cinnamon o sisteme ağır gelir.