Detaylar
Kim cevapladı?zarardankar
Çalışkan
Hocam konuyu açarken terim hatası yaptım pencere yöneticisi değil masaüstü ortamı demeye çalışmıştım. Ve dediğiniz gibi tek istediğim sağa solo yapıştırınca yarı yarıya ,üste yapıştırınca fulle.Ubuntu ya da Mint icinde yasadigin sorunu Zorin'de de yasarsin cunku dedigi gibi adamlar sadece tema satiyor.
WM kullanmak isterseniz sway gibi bir pencere yoneticisi kurabilirsiniz fakat siz sadece Windows stili bir pencere yonetimi(uste yaslayinda fulle, saga yaslayinca ekranin yarisini kapla vs) istiyorsaniz Cinnamon grafik arayuzune gecebilirsiniz.
Hocam total RAM 4, ustteki neofetche bakin.Boşta 1 GB kullanıyor. Adama 2 GB alan kalacak, emin misin?
CInnamon yeter size. XFCE uzerinde de ayni ayarlar var gerci de Cinnamon daha rahat olur.Hocam konuyu açarken terim hatası yaptım pencere yöneticisi değil masaüstü ortamı demeye çalışmıştım. Ve dediğiniz gibi tek istediğim sağa solo yapıştırınca yarı yarıya ,üste yapıştırınca fulle.
@zarardankar Settings Manager -> Window Manager -> Advanced or Settings Manager -> Window Manager Tweaks icindeki snap yazan tiki acin.
zarardankar
Çalışkan
Hocam total RAM 4, ustteki neofetche bakin.
CInnamon yeter size. XFCE uzerinde de ayni ayarlar var gerci de Cinnamon daha rahat olur.
@zarardankar Settings Manager -> Window Manager -> Advanced or Settings Manager -> Window Manager Tweaks icindeki snap yazan tiki acin.
Dediğiniz gibi bir sekme yok sanırım
LXDE artık geliştirilmiyor. LXDE ekibi LXQT'ye geçti LXQT kullanabilir.Öncelikle Zorin OS kullanmanızı pek önermem, Ubuntu'ya tema yapıp parayla satmaktan başka pek bir şey yapmıyor. Mint ya da Ubuntu kullansanız aynı şey.
Çok detaylı pencere yöneticileri dediğiniz Hyprland vs. sanırım, siz daha çok pencere yöneticisi değil de masaüstü ortamı istiyorsunuz gibi.
Sistem özelliklerinizi bilmiyorum fakat çok kaynak tüketmeyen masaüstü ortamı olarak XFCE ya da LXQT bakabilirsiniz.