godo

Uzman
Arkadaşlar selam. Zorin OS kullanıyorum ve Mullvad VPN'e uygulama üzerinden bağlanamıyorum. Sadece terminal üzerinden WireGuard komutlarıyla bağlanmak zorunda kalıyorum ve bu da biraz teknik bir işlem oluyor. Ayrıca her seferinde sorun yaşıyorum ve komutu tekrar bulup yapıştırmam gerekiyor. Bu yüzden artık terminalden uğraşmak istemiyorum. Linux'a yeni geçtim ve bu tarz ufak sorunlar yaşamak gerçekten yorucu. Benimle aynı sorunu yaşayan var mı? Mullvad'ı direkt yüklediğimizde uygulaması üzerinden bağlanamıyor muyuz? Terminalden bağlanmak şart mı?

Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Son düzenleme:
WireGuard ile bağlanıyorsan elinde WireGuard konfigürasyon dosyası vardır. Dilersen dosyanı direkt ayarlardaki ağ seçeneklerine tanıtalım. Bu sayede araç panelinden hızlıca açıp kapatırsın.

Mullvad'ın neden çalışmadığı konusunda bir fikrim yok.

WireGuard ile bağlanıyorsan elinde WireGuard konfigürasyon dosyası vardır. Dilersen dosyanı direkt ayarlardaki ağ seçeneklerine tanıtalım. Bu sayede araç panelinden hızlıca açıp kapatırsın.

Mullvad'ın neden çalışmadığı konusunda bir fikrim yok.
Çözdüm hocam teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kusura bakmayın yeni görüyorum. Mullvad'da GUI üzerinden bağlanılmıyor herhalde. Mullvad'ı indirdiğinde ayrıyetten sitelerinden bağlanmak istediğin ülkenin, bağlanmak istediğin sunucusunun dosyasını indiriyorsun. Sonra indirdiğin dosyayı WireGuard'ın içine atıyorsun. Ve terminal üzerinden sudo wg-quick up wg0(ben zorinos kullanıyorum debain tabanlı, terminal komutu sizde değişebilir)ve bağlanabiliyorsun. Bu kadar basit.