Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
Kalkmaz. Kalkmamalı da. 1 ay da olsa herkes zorunlu eğitim görmeli.
Zorunlu asker kalkmamalı, Orta Doğu gibi ne idiği belirsiz yerde duruyorsun. Kalkmak yerine sistem değişmeli, profesyonel olmalı artık. Sadece patates soyan adamdan ne fayda bekleyebilirler?
Olaya sadece patates soyan tayfa olarak bakmak ne demek? Profesyonel askerlik nedir biliyor musun?
- Makaleler
- 1
Zorunlu asker kalkmamalı, Orta Doğu gibi ne idiği belirsiz yerde duruyorsun. Kalkmak yerine sistem değişmeli, profesyonel olmalı artık. Sadece patates soyan adamdan ne fayda bekleyebilirler?
Orta dogu diye bir bolge yok zaten. 100 sene once İngilizlerin Arabistan ile Hindistan arasindaki sömürgesine verdikleri isim o. Profosyonele gecilirse zaten zorunlu olmaz.
ALCYONEUS
Uzman
Zorunlu askerlik sizce 2030'a kadar kalkar mı? Bence artık profesyonel askerlik sistemine geçilmesi gerekiyor.
Kapatılmasından çok revize edilmesi daha doğru olur mesela her bir kişi için bir bölgede eğitim verilse askerlik süresi uzatılsa disiplin ve yeterlilik sağlansa zaten askerlik boş bir faaliyet olarak görülmekten çıkar eksiklikler çok fazla bu eksikliği düzeltebilecek insan kaynağı çok fazla ama düzeltmek için gösterilen bir çaba yok çünkü askerlik daha çok gelir kaynağı olarak görülüyor boş adam he evinde yatmış ha askeri karakolda yatmış çok da önemli değil ha eğitimli kültürlü kendini geliştirmiş ve üniversite mezunu musun? O zaman önünde iki seçenek var;
1) parasını ödeyip bedelli askerliği yapmak.
2) yedekten girip 1 sene boyunca rütbeli olarak askerlik hizmetini yerine getirmek.
Bu iki seçenek en mantıklı olanları zaten üçüncüsü de değişik tiplemeler ile aynı koğuşta 6 ay er olarak askerlik yapmak.
D4C
Uzman
Kalkmamalı ve kalkacağını da sanmıyorum. Yapılan yatırımlar değerlendirilmeli ve her askere düzgün silah eğitimi verilmeli. Ustalıktaki 5 ayım komutanların ailesine prefabrik ev yapmakla, ağaç dikmekle geçti. Profesyonel sisteme geçmeli ve her askere silah eğitimi verilmeli.
Son düzenleyen: Moderatör:
Thanos
Üstün
Kalkmaz. Kalkmamalı da. 1 ay da olsa herkes zorunlu eğitim görmeli.
1 aya kimse bir şey demez, 6 aya karşıyım.
Bizim sistemde bir şeyi düzenleme diye bir şey olmadığından ya komple kaldırıyorlar ya da hiç ellemiyorlar ondan dedim. 1 ay eğitim olsa sıkıntı yok, 6 ay çok uzun.
@Charles Smith Komik olan ne patates soymayı çok mu seviyorsunuz?
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
Kalkmamalı, ülkemizin sınır komşuları sıkıntılı ancak sistem geliştirilebilir.
Usta birliğinde 5 ay boyunca komutan gazinosunda çalışıp, 24 saat içerisinde 6 saat nöbet tutmak, bitki yetiştirmek ve arazide bol bol sürünmek rutin olunca zor gelmiyor askerlik.
Usta birliğinde 5 ay boyunca komutan gazinosunda çalışıp, 24 saat içerisinde 6 saat nöbet tutmak, bitki yetiştirmek ve arazide bol bol sürünmek rutin olunca zor gelmiyor askerlik.