Detaylar
Kim cevapladı?Veyt
Uzman
ZTE modemlerde ayarlar fazla kısıtlı. Qos kısmı var ama etki etmiyor.Merhaba arkadaşlar ZTE H168a 2.1 modeme sahibim ve internetimin gücünün çoğunluk kısmını Ethernet kablosuyla bağlı olduğum laptopa vermek istiyorum. Nasıl yapabilirim?
- Makaleler
- 7
O modemde QoS ayari kagit uzerinde olsa bile, o kadar kotu calisiyor ki acmamaniz cidden daha faydali. H168A'da bizzat denemis biri olarak soyluyorum bunu. Acinca bu sefer de packet loss yasamaya basliyorsunuz.
Yine de yapmak isterseniz, ben bu rehberi takip etmistim.
www.technopat.net
Rehber: ZTE ZXHN H168A V2.1 upload QoS ayarları
ZTE ZXHN H168A V2.1 modem ile upload hızına QoS uygulamak için bu adımları takip edebilirsiniz: Genel Ağ menüsü içindeki QoS menüsünden Trafik Şekillendirme kısmına girin. Yeni Madde menüsünü genişletip Açık seçeneğini işaretleyin. Ad kısmına istediğinizi girebilirsiniz, örnek olarak QoS...
O modemde QoS ayari kagit uzerinde olsa bile, o kadar kotu calisiyor ki acmamaniz cidden daha faydali. H168A'da bizzat denemis biri olarak soyluyorum bunu. Acinca bu sefer de packet loss yasamaya basliyorsunuz.
Rehber: ZTE ZXHN H168A V2.1 upload QoS ayarları
ZTE ZXHN H168A V2.1 modem ile upload hızına QoS uygulamak için bu adımları takip edebilirsiniz: Genel Ağ menüsü içindeki QoS menüsünden Trafik Şekillendirme kısmına girin. Yeni Madde menüsünü genişletip Açık seçeneğini işaretleyin. Ad kısmına istediğinizi girebilirsiniz, örnek olarak QoS...www.technopat.net
Hocam internete başkası bağlanınca bana internet kalmıyor.
Hocam internete başkası bağlanınca bana internet kalmıyor.
Mevzu işlemci gücünde o hızlarda QoS kullanman için mini PC alıp onu router olarak kullanman lazım.
Mevzu işlemci gücünde o hızlarda QoS kullanman için mini PC alıp onu router olarak kullanman lazım.
Hocam babam izin vermiyor öyle şeylere bir şey satın almadan yapılamazmı.
- Makaleler
- 7
Size QoS'a ek olarak cihaz basi bandwith kontrolu gibi ozellikler de lazim gibi gozukuyor. O tip kontroller de bu modemde bildigim kadariyla yok.Hocam internete başkası bağlanınca bana internet kalmıyor.
Yeni modem/router yolu gozukuyor gibi sizin icin.
Hocam babam izin vermiyor öyle şeylere bir şey satın almadan yapılamazmı.
Maalesef para verip almak zorundasın ve bu tarz bir şey minimum 5.000 TL tutuyor.
Veyt
Uzman
TP-Link, Zyxel marka modem olsaydı belki halledebilirdik.Hocam babam izin vermiyor öyle şeylere bir şey satın almadan yapılamazmı.
Yapabileceğin tek şey wi-fi teknolojisini en eskiye alıp kablosuz bağlanan cihazların düşük hız kullanmasını sağlamak.
TP-Link, ZyXEL marka modem olsaydı belki halledebilirdik.
Yapabileceğin tek şey Wi-Fi teknolojisini en eskiye alıp kablosuz bağlanan cihazların düşük hız kullanmasını sağlamak.
Size QoS'a ek olarak cihaz basi bandwith kontrolu gibi ozellikler de lazim gibi gozukuyor. O tip kontroller de bu modemde bildigim kadariyla yok.
Yeni modem/router yolu gozukuyor gibi sizin icin.
Maalesef para verip almak zorundasın ve bu tarz bir şey minimum 5.000 TL tutuyor.
Anladım hocam.