Makaleler
1
TurkNet GigaFiber kullanıyorum, bugün Router'ı sıfırladım, normalde bildiğiniz gibi Router veya Modemler sıfırlandığında 2-3 dakika içinde TR-069 protokolu üzerinden cihaz kendini tekrar kurar ve PPPoE bilgisini otomatik olarak girip çalışır. Fakat benim cihaz kendini geri kurmadı, internete erişmiyor şu an. İşin daha ilginç tarafı TurkNet bu cihazın WAN ayar sayfasını da devre dışı bırakmış, yani ben kendim de giremiyorum PPPoE bilgisini.
Bu durumda nasıl tekrar çalışacak bu cihaz 😅
Router: ZTE H3601P v9.0

TurkNet GigaFiber kullanıyorum, bugün Router'ı sıfırladım, normalde bildiğiniz gibi router veya modemler sıfırlandığında 2-3 dakika içinde TR-069 protokolu üzerinden cihaz kendini tekrar kurar ve PPPoE bilgisini otomatik olarak girip çalışır. Fakat benim cihaz kendini geri kurmadı, internete erişmiyor şu an. İşin daha ilginç tarafı TurkNet bu cihazın WAN ayar sayfasını da devre dışı bırakmış, yani ben kendim de giremiyorum PPPoE bilgisini.
Bu durumda nasıl tekrar çalışacak bu cihaz 😅
Router: ZTE H3601p v9.0

Sanırım cihazı rootlayıp bilgileri elle girebilirsin ama rootlama tsol routerlarında oluyor sanırım.

Bu benim de aklıma geldi ama cihaza başka bir yazılım yüklemek ileride cihazı iade ettiğim zaman sıkıntı çıkarabilir. Eğer halledemezsen yapacağım. Bu durum çok saçma, WAN menüsü neden kapatılır aklım almıyor.

Hocam merhaba aynı sorunu yaşıyorum ben de bir çözüm bulabildiniz mi? 38 saat oldu hala geri dönüş yok TurkNet tarafından.

Bu kadar basit bir şeyin 5 gün sürmesi çok saçma. Sanırsam benim de o kadar beklemem gerekecek TurkNet tarafından haka dönüş olmadı. Siz destek kaydı açarken değişim için nasıl açtınız acaba?
Bende durum farklıydı, benim cihazım Ev telefonu desteklemiyordu, ben de Zyxel telefon destekli cihaz istedim, benim değişiklik bu şekilde yapıldı. Sizin ev telefonu hizmetiniz yoksa bu değişikliği isteyemezsiniz.

Anladım hocam teşekkür ederim. Müşteri hizmetleri uzaktan kurulum sisteminde sorun olduğunu söyledi. Aynı sorunu yaşayanların bilgilerine.

Anladım hocam teşekkür ederim. Müşteri hizmetleri uzaktan kurulum sisteminde sorun olduğunu söyledi. Aynı sorunu yaşayanların bilgilerine.
Bilin bakalım ne oldu? Dün gelip Router'ı değiştiren ekip Fiber kablonun ucundaki konnektörü de değiştirmişti. Ben de bugün Fiber sinyal gücünü kontrol etmek için ONT arayüzüne girip baktım, değer oldukça kötüleşmiş, yeni konnektörü kötü takmış adam. Ben de tekrar arıza kaydı oluşturdum ve hat değerini gönderdim, Salı gününe yeniden bir teknik ekip gönderme randevusu oluşturdular, gelip konnektörü düzeltecekler.
Hayır yani size sadece Router'ı değiştirin demişiz, neden konnektör ile oynuyorsun ki, ONT zaten değişmedi, boşu boşuna ikinci sefer gelecekler.

En azından muhatap bulup sorununuzla ilgilenilmiş ve ekip yönlendirilmiş. TurkNet'te bu ayrıcalığa ulaşabildiğiniz için kendinizi şanslı sayabilirsiniz 😃😃. 3 gün oldu hala internetim yok. Kurulum için geldiklerinde de toplamda 3 router denemişlerdi IP'nin düşmesi için. Bu model routerlarda sorun var mış kurulum ekibindekiler söylemişti. Bunu müşteri hizmetlerine bir türlü inandıramıyorsunuz. Eğer hafta içi de böyle olursa kendime bir router alıp sorunu çözmeyi düşünüyorum.