Gloxinium

Becerikli
Merhabalar. İşlemcim AMD Ryzen 5 7500F için soğutucu almak istiyorum, bütçem maksimum 1.000 liraya yakın. Şu anda stok soğutucu takılı. Bir de termal macun önerisi yapabilir misiniz, muhtemelen 1-2 yılda bir değiştiririm macunu.

Şu ürüne bakabilirsin. Termal macuna gerek yok. Kutu içerisinden çıkanı kullansan yeter.
https://www.gaming.gen.tr/urun/5713...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Merhabalar. İşlemcim AMD Ryzen 5 7500F için soğutucu almak istiyorum, bütçem maksimum 1.000 liraya yakın. Şu anda stok soğutucu takılı. Bir de termal macun önerisi yapabilir misiniz, muhtemelen 1-2 yılda bir değiştiririm macunu.

(Şiddetle öneriyorum, ilerde kafan rahat olur) Bütçen yeterse bu:

Yetmezse:

(Şiddetle öneriyorum, ilerde kafan rahat olur) Bütçen yeterse bu:

Yetmezse:

Aklımda işlemci yükseltmesi yapmak var alsında, bu ilk attığınız ile ikinci attığınız arasında nasıl bir farkdır tam olarak, öğrenmek isterim

Isı borusu farkı. Çift fan, yaprak sayısı vs. yüksekliği daha fazla. Soğutması daha iyi olacaktır.
Ben Ryzen 5 7500F işlemcim ile stok soğutucu varken Cyberpunk 1440P Ultra ayarlarda 45 FPS alırken işlemcim 85-90 derecelere dayanıyor. Bu ikisi aynı senaryoda nekadarlık bir fark olur ikisi arasında?

Ben Ryzen 5 7500F işlemcim ile stok soğutucu varken Cyberpunk 1440p Ultra ayarlarda 45 FPS alırken işlemcim 85-90 derecelere dayanıyor. Bu ikisi aynı senaryoda ne kadarlık bir fark olur ikisi arasında?

Hocam o 2. soğutucu yu kullanıyorum direk şöyle diyeyim. 3500X ile kullanıyorum yük altında 52'yi geçmiyor RDR gibi oyunlarda. 65-70 civarında seyredecektir diye düşünüyorum tabii bu odanızın havadar ve kasanın havadarlığına bağlıdır. İlk atılan 60ı geçirmez diye düşünüyorum. Alırken de kasanın CPU desteğine dikkat edin ki açılınca iade alınmayan ürünler.

Hocam o 2. soğutucu yu kullanıyorum direk şöyle diyeyim. 3500X ile kullanıyorum yük altında 52'yi geçmiyor RDR gibi oyunlarda. 65-70 civarında seyredecektir diye düşünüyorum tabii bu odanızın havadar ve kasanın havadarlığına bağlıdır. İlk atılan 60ı geçirmez diye düşünüyorum. Alırken de kasanın CPU desteğine dikkat edin ki açılınca iade alınmayan ürünler.
Anladım tamamdır, yardımlarınız için teşekkür ederim. Herkese iyi geceler dilerim