10007

Deneyimli
Selamlar öncelikle. Ailem arabayı değiştirme kararı aldı. Kafalarında Peugeot 3008 veya Megane 4 tarzında bir araç var. Benim arabalar hakkında zerre bilgim yok, çevremizde de teknik olarak bilgi düzeyi yüksek olan pek yok. Babam önerilerde bulunuyor fakat araştırmanın A'sını bilmeyen birisi ve onun da teknik anlamda bilgisi olduğunu sanmıyorum. Yanlış bir tercih yapmamak için önerilerinizi bekliyorum. Bütçe son ama aradaki farka değecek kadar iyi bir araba olursa artırılabilir.

SUV yani yüksek kasa modeller mi önemli sizin için, uzun araç mı, yoksa hatchback modeller m? Önce buna karar vermeniz gerek.

2. el sedan olarak BMW F30 bulabilirsiniz. Biraz üstüne koymanız lazım ama.
Bu paralara F30 almak için üstüne 200-250 bin koymalı en az.

Megane 4 mantıklı 1.5 dci ise uzun süre götürür. 3008'de dizel ise adblue sıkıntı çıkarabiliyor iptal edilebilir. Benzinlilerinin triger kayışı yağın içinde çalıştığı için parçalanıyor baktırmak lazım ona da.

Onun haricinde Focus, Corolla ya da Civic temiz bulunursa olabilir. Bu paralara BMW, Audi almayın. F30'da 320i ED (N13), 318i (B38) var. İki motorda çok sağlıklı değil (90 bin km altındaysa düşünülebilir ama bu paralara zor) masraf yapmış olursunuz çok. Audi'de de düşük km varsa olabilir bildiğim DSG var yüksek km'lerde önermiyorum hatta direkt yüksek km VAG grubu otomatik vites önermiyorum.

Son düzenleme: