Yani farazi bir fiyattan bahsettim. Zaten duty Free parfüm falan dediğim için o kadar. Onun haricinde ortalama 200/250€ fersah fersah yeter.

Arkadaşım 1 kere lisede 2 kere de gözetmen olarak gitti liselilerle bu geziye, parfüm vb. fuzuli harcamalar dahil €600 civarında harcama yapmıştı. Keza bir süre Almanya'da bulundum bu süreçte hat, yeme içme, eve gelecek çikolata, Pringles vb. şeyler için toplam €150 harcamıştım.

Ortalama bir dönerin 7/€8 olduğunu düşünürsek sen hesap et.
Ne kadar almalıyım sizce?

Ailenin durumu iyiyse biraz tedarikli gitsen daha iyi olur. DisneyLand'de bir şeyler beğenip almak isteyebilirsin. Yoksa 100-200 euro ile 5 gün dışarıdan birkaç geleneksel yemeyle rahat geçirilir.

Kesinlikle gitmek lazım. O arkadaşlarla kalmalı zamanları özledim ah ah. İmkan varken yaşamak lazım.

Yurt dışı ayrı bir deneyimdir. Hele kafası karışık biri için yeni ufuklar açabilir.🙂İngilizcen iyiydi. Yeni kişilerle konuş hayat hikayelerini dinle tavsiye al ve hayatı gör.
Odada 2 kişi kaldığınız senaryoda bile vize işlemleri dahil ise çok güzel fiyat. Seyahat danışmanıyım, tek kişi için Disneyland ve ekstra turlar hariç 7 gece tur+vize+sigorta işlemleri bile 1500-1700 arası tutuyor. Bölge pahalı bir bölge bilginiz olsun. Oda-kahvaltı konaklayacaksanız -ki %99 öyle olur- yanınıza bir miktar € almayı ihmal etmeyin. Günlük 1 öğün yemek ne yediğinize göre ve hangi ülkede olduğunuza göre değişmekle de birlikte 3-15€ arasında tutabilir (güncel gitmiş biri daha net cevap verebilir).
Belçika'dan çikolata al, farklı bir seviye adamların çikolataları.
Gidemeyeceğim gibi duruyor telefonum bozuk şuan telefon almazsanız gitmem dedim.

Herkes git demiş ama sadece gitme parası bile üç asgari ücrete eş değer orada yapılacak harcamaları saymazsak. En azından 80 bin liranın gözden çıkarılması demek bu ki bu da "gözü kapalı" gidilebileceği anlamına gelmiyor.

Normale göre ucuz olabilir ancak normale göre ucuz olması yine de pahalı olduğu gerçeğini değiştirmez. Ben olsam gitmezdim. Durumunuz iyiyse tabi sizin bileceğiniz iş.

Okulum 1.400-1.500 Euro arası fiyata Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda, Belçika ülkelerine gideceğimizi söyledi 5 günlük gezi. Pasaport, vize, otel, otobüs, uçak ve Disneyland fiyata dahil, iyi mi? Gidilir mi?
Bir de boyum 155 arkadaşım Disneyland'da ki araçlara binemezsin dedi, doğru mu?
Yasak mı söylemek bilmiyorum ama oha. Bizim okul 1 aylık Bosna Hersek tatili veriyordu yazın. Üni hocalarıyla falan ingilizce işliyordun. 80k(TL) falandı. Şimdi bu mu iyi o mu iyi. Ona göre sevinip üzülecem.